Tratamentul pe zi al unui bolnav covid internat la ATI. O fotografie postată pe facebook de medicii unui spital din Germania arată câte medicamete sunt nevoiţi să administreze unui bolnav infectat cu coronavirus.
Citeşte şi Noul guvern din Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie
În imaginea publicată de medicii din Germania se vede o masă plină de flacoane, fiole, perfuzii cu dietă lichidă. Toate acestea fac parte din tratamentul pentru o singură zi al unui pacient infectat cu covid-19.
Medicii vor astfel să tragă un semnal de alarmă şi să-i convingă pe nevaccinaţi să se vaccineze.
„Un singur vaccin te poate proteja de toate astea”, au scris medicii în dreptul imaginii, potrivit Digi24.
Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de covid-19 din februarie. Un total de 69.601 noi infecţii au fost raportate şi alte 527 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). Acesta a marcat cel mai mare număr zilnic de decese Covid-19 din 18 februarie, când au fost înregistrate 534 de decese.
Rata de incidenţă pe şapte zile în Germania a scăzut uşor, dar rămâne ridicată, la 427 la 100.000 de locuitori. Ţara a înregistrat în total 104.047 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei.
Vestea sumbră a venit în ziua în care Olaf Scholz a fost învestit în funcţia de cancelar al Germaniei, înlocuind-o pe Angela Merkel la conducerea celei mai mari economii europene. Noul ministru al sănătăţii al ţării este Karl Lauterbach, un epidemiolog proeminent.
Săptămâna trecută, Germania a anunţat un blocaj la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate, interzicându-le accesul la toate afacerile, cu excepţia celor mai esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, în contextul luptei pentru reducerea infecţiilor. Interdicţia nu se aplică celor care s-au recuperat recent de la Covid-19.
Liderii au susţinut, de asemenea, planuri de vaccinare obligatorie în următoarele luni, care, dacă vor fi votate de parlamentul german, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie.
Multe spitale se străduiesc să facă faţă numărului tot mai mare de pacienţi de la terapie intensivă, iar medicii germani au avertizat că gradul de ocupare a secţiilor de terapie intensivă ar putea depăşi în curând cel înregistrat în timpul vârfului de iarnă trecută.
Apariţia variantei de coronavirus Omicron, care se răspândeşte rapid, a sporit îngrijorările în Germania, ca şi în alte ţări.
Citeşte şi Rafila implică populația, farmaciile și medicii de familie în gestionarea pandemiei COVID