Liliana Zaharia are probleme cu inima de ani buni, dar nu şi-a permis să meargă în străinătate pentru a se trata. Acum, femeia speră că odată cu noile dotări ale spitalului din Iaşi, şansele ei de vindecare vor creşte şi va putea avea o viaţă normală.
„Am făcut mai multe crize şi întotdeauna am ajuns la spital. Fac de două ori pe lună. Îmi este foarte greu”, a spus Liliana Zaharia.
Intervenţia pentru diagnosticare este făcută sub anestezie, iar pacientul nu simte nicio durere.
„Pacientul este în anestezie, este sedat profund, materialele se introduc în vena femurală, sunt nişte cabluri fine cu diametrul de 2 mm, prin ele culegem date cu potenţial electric, date din interiorul cordului”, a declarat Mihaela Grecu, medic primar cardiologie.
Odată depistată problema care provoacă batăi neregulate ale inimii, medicii încep să aplice curenţi de radiofrecvenţă pentru a vindeca zona. De la deschiderea laboratorului 20 de pacienti au beneficiat de intervenţii medicale gratuite.
„Noi am ajuns să concurăm din punct de vedere al dotării cu alte centre din Europa sau din America de Nord”, a precizat prof. dr. Grigore Tinica, manager Institutul de Boli Cardiovasculare.
Centrul de Cercetare a fost realizat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cu fonduri europene, suma investită fiind de 18 milioane de lei.