Mare atenție atunci când cumperi carne de pui. Mulți oameni ajung însă să fie păcălite de vânzători. Iată cum să faci diferența dintre carnea veche și cea proaspătă.
Mare atenție atunci când cumperi carne de pui. Această greșeală ți-ar putea pune sănătatea în pericol!
Carnea de pui, chiar dacă e folosită în ciorbă, pusă la rotisor, fiartă sau prăjotă, este considerată un adevărat deliciu.
E un preparat sățios și cu gust bun și nici nu este la fel de grea precum porcul sau la fel de puternică în ceea ce privește mirosul precum peștele.
Înainte de a face cumpărăturile, trebuie să știi cum poți face diferența dintre carnea proaspătă și cea veche.
Puține persoane știu să deosebească puiul vechi de cel proaspăt. Uneori, chiar și gospodinele pot da greș. Și în marile magazine se pot găsi produse alterate. Cu toate acestea, există câteva trucuri care te pot ajuta să îți dai seama dacă carnea de pasăre este bună sau nu.
Termenul de valabilitate: Indiferent de produsul pe care ai vrea să-l cumperi, mereu trebuie să verifici data de expirare.
Condițiile din frigider: Nu este recomandat să luăm pui congelat în jurul căruia este multă gheață. Evită să consumi această carne.
Culoare pielii: Așa cum culoarea fructelor și legumelor se schimbă odată cu trecerea timpului, așa și culoarea pielii de pasăre este un indicator important când vine vorba de calitatea sa. Nu cumpăra puiul cu pielea mult prea roșie. Acesta poate fi stricat şi riști să te îmbolnăvești. Un pui proaspăt trebuie să aibă pielea roz, iar grăsimea din jurul lui ar trebui să fie albă. În cazul în care observi culoarea gri sau părțile mai grase galbene, iar pielea este roșiatică, spre o culoare aprinsă, este semn că puiul este stricat.
Mirosul: Cred că detaliul care face diferența în orice situație este mirosul. Dacă produsul miroase urât, atunci este clar că este stricat. Puiul stricat miroase a acru sau a rânced.
Textura: Nu în ultimul rând, evită puiul lipicios. E cu siguranţă vechi. Carnea de pasăre proaspătă nu este lipicioasă și nici uleioasă. Carnea de pui alterată este alunecoasă, subțire și are un lichid ca un mucus pe ea.
Citește și: Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele