Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Conține nouă vitamine esențiale și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Lăptișorul de matcă, o substanță alba și vâscoasă, similara jeleului, este secreția glandelor hipofaringiene și mandibulare ale albinelor lucrătoare.
Alina Costache
13 dec. 2021, 14:07
Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Conține nouă vitamine esențiale și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Reprezintă nutriția exclusiva a larvelor tinere, în primele 2 – 3 zile de maturare, pe lângă faptul că este folosit că hrană specială pentru matcă, pe tot parcursul ciclului său de viață.

Alimentul banal care funcționează ca un adevărat antibiotic natural. Conține nouă vitamine esențiale și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Această albină este cu 50% mai mare decât surorile ei, trăieşte cu 40% mai mult şi este foarte fertilă. Lăptişorul de matcă are toţi aminoacizii esenţiali, precum şi vitaminele A,C,D şi E, nouă vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B12, precum şi minerale, calciu, cupru, fier, fosfor, potasiu, silicon şi sulf.

Este o proteină completă, dar şi un antibiotic natural blând şi are un efect stimulativ asupra glandelor suprarenale, influenţând metabolismul, starea de spirit, pofta de mâncare şi apetitul sexual, potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell.

Lăptișorul de matcă este folosit pe scară largă drept complex nutrițional dietetic, pentru combaterea diverselor afecțiuni cronice, fiindu-i atribuite beneficii farmacologice, cum ar fi efectele: -antibacteriene, -antitumorale, -antialergice, -antiinflamatoare, -imunomodulatoare, -antioxidante, -neurotropice.

De altfel, studii recente au demonstrat că lăptișorul de matca este singura sursa de acid 10 HDA de pe pământ, un ingredient activ care, alaturi de alte substanțe, îi asigura proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene puternice.

1. Are efecte antioxidante și antiinflamatoare
În general, se știe că lăptișorul de matca reduce inflamațiile și stresul oxidativ. Conform mai multor teste pe animale, se pare că aminoacizii specifici, acizii grași și compușii fenolici prezenți în acest superaliment au puternice efecte antioxidante.

În plus, s-a dovedit că celulele sistemului imunitar, care fuseseră tratate cu lăptișor de matcă, au produs mai puține substanțe pro-inflamatorii.

2. Reduce riscul apariției bolilor inimii
Atât studiile efectuate pe animale, cât și cele care au vizat subiecți umani au demonstrat că acest produs apicol influențează benefic nivelurile colesterolului, diminuând astfel riscul dezvoltării afecțiunilor coronariene.

Deși mecanismul exact de acțiune este neclar, se pare că anumite proteine din compoziția lăptișorului pot reduce concentrația colesterolului sangvin.

Un studiu desfășurat pe parcursul a 12 săptămâni, a arătat că iepurii a căror dieta a fost suplimentata cu lăptișor de matca au înregistrat o reducere a colesterolului total și a celui „rău” (LDL), concentrațiile respective scăzând cu 28% și, respectiv, 23%.

În mod similar, în urma cercetărilor efectuate pe oameni, timp de o lună, s-a constatat o scădere a colesterolului total și a celui LDL, de 11% și, respectiv, 4%, la persoanele care au consumat zilnic 3 grame de lăptișor de matcă.

Citește și: Alimentele banale care ne protejează plămânii fără să ştim. Consumă asta în mod regulat pentru a evita problemele de sănătate

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul european important care va dispărea în circa 100 de ani. Se caută o soluție pentru salvarea lui
Capital.ro
Taxă obligatorie în România după deces. Va costa 6.000 lei. Se semnează declarație notarială
Playtech.ro
Ce conţine apa de la Kaufland Vreau din România. Un expert a spus exact, o mai cumperi?
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum ar arăta lumea după ce China ar cuceri Taiwanul. America umilită, Beijing impune o nouă ordine mondială
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Dragnea, ironii despre Ciolacu: Era cel mai bun la schimbat scrumiere
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bancnotele care dispar din circulație. Nu vor mai fi disponibile din aprilie. Anunț pentru toți românii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Vin banii de la stat pentru pensionari! Cine primește sumele pe cardul de energie în 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este primarul care folosește un stilou cu cerneală verde, așa cum făcea Florian Coldea, pentru a semna acte oficiale