Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorlogie au actualizat prognoza meteo pentru intervalul 13 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022.
Prognoza meteo în săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării, dar și deficitar în regiunile sudvestice, vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de
cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.
Citeşte şi: Prognoza meteo 14 decembrie 2021. Temperaturi normale pentru această perioadă. De când începe să se răcească
Prognoza meteo în săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane.
Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Prognoza meteo în săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.
Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Prognoza meteo în săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022
Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş
Este alerta în munții Făgăraș! Salvamontiștii au emis o avertizare de avalanșă gradul 3 din 5, la altitudini de peste 1800 de metri. Stratul proaspăt de zăpadă depus în ultimele zile a atins chiar și 60 de centimetrii în unele locuri înalte, iar în văile montane zăpada s-a așternut în depozite. Aceste plăci de zăpadă depuse recent sunt extrem de instabile și oricând o pot lua la vale.
Salvatorii montani sfătuiesc turiștii să nu se aventureze în zonă, iar cei ce ajung în zona Bălea și Bălea Lac să evite drumețiile și practicarea sporturilor de iarnă.