Tragedie la o şcoală din Iaşi. O elevă de 11 ani a murit după ora de sport

Clipe de groază la şcoala din comuna Butea, judeţul Iaşi. O elevă de 11 ani a murit, după ora de sport. Din spusele primarului, fetiţa nu ar fi avut probleme de sănătate, iar la ora de educaţie fizică nu ar fi depus efort.
Filip Stan
15 dec. 2021, 11:21
Tragedie la o şcoală din Iaşi. O elevă de 11 ani a murit după ora de sport

Tragedie la o şcoală din Iaşi. Fetiţa de 11 ani din localitatea Butea se îndrepta spre microbuzul şcolar, în momentul în care i s-a făcut subit rău. Îngrozite, cadrele didactice au sunat la 112

La fața locului au intervenit două echipaje de la SMURD Târgu Frumos și de la SAJ Pașcani, însă medicii nu au putut să salveze viața fetiței.

„La data de 14 decembrie, am fost sesizați despre faptul că o minoră din comuna Butea a leșinat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minora, ulterior fiind constatat decesul acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții IPJ Iași, citați de BZI.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele exacte ale decesului elevei. Surse citate de Ziarul de Iaşi spun că fetiţa ar fi avut probleme cu inima întrucât ar exista astfel de afecţiuni în familia ei.

Atât şcoala, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi aşteaptă însă concluziile medicilor pentru a lansa o anchetă.

Citeşte şi: Noul document necesar la intrarea în România, începând din 20 decembrie. Cum poate fi obţinut formularul digital PLF

Tragedie la o şcoală din Iaşi. Reacţia Inspectoratului Şcolar în cazul fetiţei care a murit după ora de sport

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași au menţionat faptul că în jurul orei 15.00 s-a constatat decesul după ce în prealabil fetiței i s-a făcut rău şi s-a anunţat acest lucru prin numărul unic de urgență 112.

„Astăzi, la finalul programului școlar, unui copil, elev al Școlii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unității de învățământ. Profesorii și conducerea școlii au sunat la 112. În jurul orei 15.00, echipajul ambulanței care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei. În acest moment, instituțiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Școlar Județean Iași transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită”, se arată într-un mesaj transmis de ISJ Iași.

La rândul său, Anton Anti, primarul comunei Butea, a declarat că fetița nu era cunoscută ca având antecedente medicale şi că nu depusese efort la ora de sport.

„Fata, probabil, avea nişte probleme de sănătate nedescoperite. A fost resuscitată peste o oră, insă din păcate nu s-a mai putut face nimic. Din câte am înţeles, ar fi decedat după ora de sport când se îndrepta spre casă. Din ce am discutat cu reprezentanţii şcolii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la scoală. Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Noi vom sprijini familia cu tot ce este nevoie” a transmis primarul.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul primarului căruia i-au murit soţia şi tatăl: Edilul a fost bătut cu bâte şi ameninţat

Spynews
Anamaria Prodan, la un pas să piardă apartamentul pe care îl deține în clădirea lui Donald Trump, din cauza presupuselor datorii ale lui Laurențiu Reghecampf: ”N-a mai rămas nimic”
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Cele 5 sfaturi pentru a opri căderea părului. Primul este cel mai important
Capital.ro
Taxă pentru șoferii care trec prin Bulgaria. Este obligatorie de la 1 Septembrie
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
Se scumpesc iar GAZELE, de luna aceasta. Dumitru Chisăliță: „Politicienii îți dau ceva gratis, iar tu plătești mai mult”
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani pentru tratamentul soțului ei, Viorel Lis: „Ne vedem săptămâna asta. Cât oferi?”
Evz.ro
Elena Lasconi a luat un strateg american care l-a "consultat" și pe Ion Iliescu
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Calendarul vacanțelor școlare din 2025. Vacanța de iarnă se termină pe 7 ianuarie
Capital.ro
Mașinile au interzis! Măsura a intrat în vigoare de astăzi, 20 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A bubuit! Am mers să trezesc copiii, n-am mai putut să mă întorc și după el" Soția bărbatului mort după ce aparatul de aer condiționat a explodat, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
JOE BIDEN, ANUNȚ pentru DONALD TRUMP! Lovitură în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...