Prognoză meteo 17 decembrie 2021. Temperaturile scad simţitor şi începe să ningă

Vremea va fi în general închisă în zonele de deal și de munte, unde se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare
Alina Costache
16 dec. 2021, 23:24
Prognoză meteo 17 decembrie 2021. Temperaturile scad simţitor şi începe să ningă

La noapte, în ţară, cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații în centrul, estul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În Transilvania treptat vor predomina ninsorile, în Oltenia și Muntenia vor fi precipitații mixte, iar în rest mai ales ploi.

La munte va ninge. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, Moldova, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la altitudini mari rafalele vor depăși 85…95 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 4 grade. Pe alocuri vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va avea înnorări și vor fi condiții ca trecător să se semnaleze precipitații slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Prognoză meteo 17 decembrie 2021

În ţară, vremea va fi în general închisă în zonele de deal și de munte, unde se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile mixte și pe arii restrânse. Vântul va avea local intensificări, cu precădere în est, sud-est și sud-vest, dar mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h viscolind ninsoarea.

Pe alocuri se va depune polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime, mai scăzute decât în nopţile precedente în toată ţara, vor fi cuprinse între -5 și 2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe, sub formă de ploaie ziua și mixte noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă în jur de -1 grad. În partea a doua a intervalului vor fi condiții de polei.

Prognoză meteo 18 decembrie 2021

În ţară, valorile termice, în special cele nocturne, vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent şi se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -7 și -1 grad. Pe parcursul zilei, înnorările vor fi mai persistente în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi la munte unde local va ninge slab, dar şi în partea sud-estică a teritoriului unde se vor semnala ninsori şi lapoviţă, iar izolat se va depune polei; în celelalte zone cerul va fi parţial noros, cu probabilitate de precipitații redusă.

În timpul nopţii, înnorări, precipitaţii locale, cu precădere sub formă de ninsoare şi condiţii de polei vor fi în jumătatea nordică a țării. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în est, sud-est și la munte. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

În București, vremea se va răci ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei când trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -3 grade (valori normale pentru a doua decadă a lunii decembrie). Cu precădere în zona periurbană vor fi condiţii de polei, iar la sfârşitul nopţii de ceaţă.

Prognoză meteo 19 decembrie 2021

În ţară, în timpul zilei, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei, iar în nord-est vremea va fi caldă; temperaturile nocturne vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor situa peste cele obişnuite în a doua decadă a lunii decembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori în dealurile Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade.

În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va avea înnorări, ziua precipitaţiile se vor semnala izolat, dar din orele serii aria acestora se va extinde treptat. În zonele montane vor predomina ninsorile, iar în rest se vor semnala precipitaţii mixte. În sud şi în sud-est, cerul va fi variabil la parţial noros, cu înnorări şi precipitaţii mixte, pe spaţii mici, în a doua parte a nopţii. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 70…80 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură și pe alocuri, cu viteze mult mai mici, şi în restul teritoriului. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

Citeste si Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Se anunţă iarnă grea

În București, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu o maximă de 3…4 grade şi o minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va fi în general moderat ziua, apoi va sufla slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoză meteo 20 decembrie 2021

În ţară, vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi ziua în jumătatea de nord şi la munte, iar noaptea în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 0 grade.

Cerul va fi temporar noros; va ninge slab la munte, local în nord şi în centru şi izolat în celelalte regiuni, iar la începutul zilei în zonele de câmpie din sudul şi din vestul ţării, pe spaţii mici, vor mai fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, local în regiunile estice şi în sud-vest şi izolat în restul teritoriului.

În București, cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei, cu o maximă de 4…6 grade, însă noaptea va fi rece, astfel că minima se va situa în jurul a -4 grade.

Prognoză meteo 21, 22, 23 decembrie 2021

În ţară, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, în special în cursul dimineţilor şi al nopţilor. În primele zile vor fi posibile izolat ninsori slabe, iar la sfârşitul perioadei local, cu probabilitate mai mare în sud-sud-vest, vor fi precipitaţii mixte.

În București, vremea va fi rece, cu precădere în primele două zile. La începutul intervalului vor fi posibile fulguieli, iar la sfârşitul acestuia pot apărea precipitaţii mixte

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, condamnaţi la peste trei ani de închisoare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!