Florin Roman a publicat răspunsul oficial primit de la rectorul UBB, în care se arată clar că nu are diplomă de licenţă

Vicepreşedintele liberal Florin Roman susţine că este victima unui linşaj mediatic şi a solicitat rectorului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca un răspuns oficial în ce priveşte existenţa diplomei sale de licenţă.
Filip Stan
17 dec. 2021, 22:33
Florin Roman a publicat răspunsul oficial primit de la rectorul UBB, în care se arată clar că nu are diplomă de licenţă

Vicepreședintele PNL Florin Roman a demisionat miercuri din funcția de ministru al cercetării după ce în presă a apărut informaţia că nu este licențiat al Universității Babeș-Bolyai, așa cum a scris în CV.

Florin Roman a publicat vineri, pe Facebook, un răspuns din partea rectorului de la Babeș-Bolyai, Daniel David, care arată însă, din nou, că deputatul PNL are doar o diplomă de absolvire a unui colegiu din Alba Iulia și nu una de licență la UBB, așa cum trecuse în CV-ul oficial.

În fapt, Florin Roman a dat la Cluj-Napoca doar un examen final de absolvire a unui colegiu din Alba Iulia, neacreditat, studiile fiind de scurtă durată, de tipul celor făcute de subingineri, potrivit Libertatea.

Deputatul liberal a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la problema diplomei de la Babeș-Bolyai, fără să menționeze principala acuzație: problema din CV referitoare la licența de la UBB.

Citeşte şi: Stagiul militar în România ar putea deveni voluntariat plătit. Ministrul Apărării: „Există tineri care vor să facă instruire militară”

„În urma linșajului mediatic, am fost acuzat că am declarat în cv ca nu am diploma la UBB Cluj Napoca. Alții au spus ca a fost ceva ilegal. Fiecare a spus ce a dorit. Dacă aș fi căutat nod in papură cuiva i-aș spune și domnului rector ca Alba Iulia nu se scrie cu liniuță despărțitoare. Am solicitat oficial răspuns și am primit un răspuns de la dl rector, care sigur că nu interesează pe cei care au mistificat adevarul! Ușor, ușor adevarul din spatele linșajului va ieși la iveală!”, scrie Florin Roman.

Vicepreședintele PNL a atașat un răspuns primit, vineri, din partea rectorului Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, în care se reiterează faptul că nu este licențiat al UBB.

„În urma susținerii examenului de absolvire a colegiului universitar din cadrul Universității 1 decembrie 1918 din Alba-Iulia, examen susținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vi s-a eliberat de UBB Diploma de Absolvire seria P nr.005274, și nu o diplomă de licență”, scrie Daniel David.

Rectorul precizează totodată că diploma, care a fost emisă în 1996, respectă prevederile legale aflate în vigoare la vremea respectivă.

Citeşte şi: Marius Budăi, ministrul Muncii: „Astăzi a fost aprobat ajutorul unic acordat în ianuarie pensionarilor cu pensii până în 1.600 de lei”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!