Toate gospodinele prepară sarmale de Crăciun. Ele sunt nelipsite de pe mese la sărbătorile românilor, însă există un truc care ar trebui să fie folosit indiferent de rețeta pe care o preferă familia. Preparatele o să iasă delicioase, așa că toată lumea o să se bucure nespus de rezultat!
De ce este bine să pui cartof ras în sarmale. Gospodinele se vor bucura de acest truc
Sarmalele perfecte sunt cele care nu sunt nici foarte sărate sau acre, motiv pentru care compoziția de umplere a foilor de varză sau viță de vie nu trebuie să fie uscată sau prea grasă. Așadar, un ingredient aparent banal va da un gust nemaipomenit sarmalelor.
Compoziția sarmalelor o să fie bine legată, iar orezul o să devină pufos! Toată familia o să observe că preparatele nu sunt prea acre sau prea sărate. Gospodinele se folosesc de numeroase rețete pentru a pune pe masă cele mai bune preparate, însă, din păcate, uită mereu de un anumit secret.
Compoziția sarmalelor se adaugă în apă, așa că multe românce ar trebui să țină cont de cât de grasă este carnea. Astfel, ele vor adăuga mai multă sau mai puțină apă, iar orezul o să fiarbă și o să devină pufos.
Bobul de orez o să rămână tare dacă sarmalele nu au o compoziție suficient de umedă, ținând cont că acest ingredient absoarbe multă apă. Trebuie să adaugi 150 ml de apă în compoziție la 100 de grame de orez dacă folosești carne cu un procent mai mare de grăsime.
Între timp, în cazul în care preferi să folosești carne mai slabă, este necesar să adaugi 200 ml de apă la 100 de grame de orez. Varza murată trebuie să fie lăsată la desărat în apă călduță înainte de a fi folosită dacă este sărată sau acră.
Totuși, în cazul că gustul este unul potrivit, varza murată poate să fie doar clătită cu apă călduță înainte să fie incorporată în rețetă, alături de celelalte ingrediente delicioase și pline de savoare. Nu uita să fierbi sarmalele într-o oală lăsată la foc mic, peste care să pui o farfurie într-un vas din lut.
Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul
Sarmalele pot să fie așezate circular, în timp ce spațiul din mijloc este umplut cu afumătură și varză tocată pentru o aromă deosebită. Totul trebuie să fie acoperit cu frunze de varză, apoi lăsat la fiert timp de 2 sau 3 ore. Ele trebuie să fie puse la cuptor în ultima oră, după ce au fiert aproape complet pe aragaz.
Nu uita să amesteci sarmalele! Trebuie să răsucești oala în stânga și în dreapta, dar și să completezi cu apă dacă observi că ele nu mai sunt acoperite de lichid. Adaugă boia dulce sau bulion în apa în care fierb preparatele tale pentru ca sosul să aibă un plus de savoare.
Greșeala majoră pe care o fac toți românii atunci când mănâncă sarmale. Nu mai faceți așa ceva. Trebuie să fie doar de decor
Nutriționistul Mihaela Bilic a postat pe contul său de Instagram un mesaj cu privire la cum ar trebui să consumăm sarmalele astfel încât acestea să nu ne facă rău. Aceasta spune că sarmalele sunt un un fel de mâncare echilibrat care combină carnea, legumele și cerealele într-un mod recomandat din punct de vedere nutrițional.
Mihaela Bilic a mai notat că persoanele care țin la siluetă ar trebui să renunțe la a mânca mămăligă alături de sarmale, subliniind că acestea au și efect probiotic.
„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic.
Nutriționistul Mihaela Bilic a sărit în ajutorul celor care doresc să își păstreze silueta, dar nu pot renunța la sarmalele de sărbători, așa că a întocmit o scurtă listă cu metodele prin care poți să te bucuri de acest preparat fără să-ți faci probleme în legătură cu greutatea.
Mihaela Bilic subliniază că este important ca porția de sarmale să nu fie mai mare de cinci bucăți și acestea să fie făcute din carne tocată din pulpă de porc. Sarmalele, spune nutriționistul, ar trebui fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii, fără a se adăuga ulei. În ceea ce privește smântâna, aceasta ar trebui să fie doar de decor.
Persoanele cărora le place prea mult această combinație și nu pot să conceapă sarmale fără mămăligă, pot să își pună o porție mai mică de sarmale și să renunțe la smântână. Se poate opta chiar pentru un iaurt grecesc sau unul cu 2% grăsime.
De altfel, poți consuma sarmalele și cu o felie de pâine. Rezumă-te la două sarmale medii per porție și cam 100 g de mămăligă sau 50 de grame de pâine..