Tramvai nou-nouţ din Arad, vandalizat de călători încă din prima zi: „Am găsit mâzgăleli cu marker negru, tapiţerie pătată şi multă mizerie”

Primul tramvai Imperio Civitas pus în circulaţie la Arad a fost vandalizat de călători în timpul probelor pe care acesta le făcea în oraş. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere montate în mijlocul de transport în comun iar poliţiştii sunt pe urmele vandalilor.
Filip Stan
21 dec. 2021, 13:48
Tramvai nou-nouţ din Arad, vandalizat de călători încă din prima zi:
Tramvai nou-nouţ din Arad, vandalizat de călători încă din prima zi

Tramvai nou-nouţ din Arad, vandalizat de călători încă din prima zi. Este vorba despre unul dintre cele 28 de tramvaie Imperio Civitas contractate de Primăria din Arad.

Tramvai nou-nouţ din Arad, vandalizat de călători încă din prima zi

Angajaţii Companiei de Transport Public au constatat că tramvaiul a fost vandalizat după numai o zi în care a circulat cu călători.

“Am găsit mâzgăleli cu marker negru în interiorul tramvaiului, tapiţerie pătată şi multă mizerie. Având în vedere că aceste tramvaie au supraveghere video atât la interior, cât şi la exterior, am extras imaginile surprinse şi le predăm Poliţiei Locale pentru a găsi persoanele vinovate”, a spus Claudiu Godja, directorul CTP Arad.

Citeşte şi România va cumpăra 37 de trenuri electrice de la Alstom. Cum vor arăta şi pe ce rute vor circula GALERIE FOTO

Gojda a precizat că acesta este primul tramvai din noul model Imperio, produs la fabrica Astra Vagoane Călători Arad, care circulă în oraş.

“Mai avem unul primit care se află în probe, iar săptămâna asta îl primim pe al treilea. Restul din lotul achiziţionat de administraţia locală vor sosi de anul viitor”, a mai precizat directorul CTP Arad.

Reamintim că în luna octombrie, primarul din Arad anunţa că primele cinci tramvaie Imperio dintr-un lot de 28 contractat de municipalitate vor intra în circulaţie în acest an, iar alte nouă în prima jumătate a anului viitor.

Edilul a spus că jumătate dintre tramvaie vor fi de capacitate medie, care vor vopsite în culorile echipei locale de fotbal UTA, adică alb-roşu. Celelalte vor fi de capacitate mare şi vor rămâne verzi, la fel ca cele şase garnituri aflate deja în circulaţie în oraş, cumpărate cu ani în urmă.

Contractul pentru achiziţia celor 28 de tramvaie a fost semnat în luna mai 2019 şi are o valoare de 218,8 milioane de lei. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit stirileprotv.ro. 

Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu şapte ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum de electricitate chiar mai mic decât cel indicat de către producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

Citeşte şi Gabriela Firea a răbufnit: ” Nicuşor Dan vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric. Nimeni nu s-a scandalizat”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!