5 idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Sărbătorile de iarnă sunt magice, în special pentru copii, mai ales că în ajunul Crăciunului primesc daruri care le aduc zâmbetul pe chip. Pentru că trebuie să menții atmosfera de sărbătoare cu ajutorul cadourilor pe care le vei pune sub brad, îți prezentăm câteva idei care să te inspire în alegerea celor mai speciale daruri pentru cei mici.
Filip Stan
21 dec. 2021, 16:57
5 idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Când mergi să cumperi cadourile de Crăciun pentru cei mici, pe lângă jucării și dulciuri este recomandat să ai în vedere și cărți în engleză pentru copii, povești de Crăciun, jucării educative ori materiale pentru proiecte hand-made care să contribuie la dezvoltarea lor intelectuală și să-i ajute să dobândească noi abilități practice. Așadar, iată câteva sugestii de cadouri perfecte pentru cei mici:

Cărți cu personajele preferate

Cu cât copiii învață mai devreme limba engleză, cu atât le va fi mai ușor să se descurce și în alte activități extra-curriculare. De altfel, numeroase studii de specialitate au demonstrat faptul că acei copii care citesc în limba engleză în timpul liber au obținut rezultate academice mult mai bune spre deosebire de acei copii care nu au acest hobby. Așadar, îți recomandăm să incluzi în cadoul pe care i-l vei oferi celui mic și cărțile în limba engleză. Pentru ca cel mic să fie atras de lectură, este indicat să îi cumperi dintr-un anticariat de cărți în engleză acele volume în care se regăsesc personajele preferate ale acestuia. Pentru ca seara din Ajunul Crăciunului să fie magică, puteți amenaja un spațiu de lectură în jurul bradului, în care, fie să îi citeși doar tu celui mic, fie să vă bucurați de această activitate în familie.

Jocuri educative

Dacă este la vârsta potrivită, îi poți oferi celui mic jocuri educative care să îl ajute să își dezvolte memoria dar și capacitatea de analiză. Printre cele mai recomandate jocuri este șahul, jocul minții. În funcție de preferințele tale și de pasiunile pe care cel mic le are, poți opta și pentru jocul GO ori alte astfel de jocuri. Pentru ca distracția să fie în toi, alege să îi oferi celui mic și câteva jocuri de societate, de care să vă bucurați în familie.

Instrumente muzicale

Pentru copiii care au ureche muzicală și și-au manifestat dorința de a cânta la un anumit instrument, îndeplinindu-le această dorință chiar în preajma Crăciunului, le vei aduce cea mai mare bucurie. Poți să-i oferi pe lângă instrumentul muzical de care cel mic este atras și câteva sesiuni la cursuri pentru începători, care să îl ajute să învețe tainele respectivului instrument. Atunci când un copil își arată înclinația spre un anumit domeniu, este indicat să îl încurajezi să își urmeze pasiunea și să îi oferi șansa, ca părinte, să își dezvolte talentul.

Trusă pentru proiecte hand-made

Orice lucru pe care copiii îl creează de unii singuri, îi ajută pe aceștia să fie mai independenți și, în același timp, să găsească singuri rezolvarea pentru o anumită situație. Imaginația copiilor este una foarte bogată, așadar, pentru a-i ajuta să își pună în practică ideile proprii, este recomandat să le iei o trusă pentru proiecte hand-made, care oferă cât mai multă libertate de creație. Fie că vorbim despre realizarea unei căsuțe pentru păsări, crearea unor bijuterii sau trasee pentru mașinuțe, astfel de joculețe sunt extrem de benefice pentru a dobândi mai multă îndemânare.

Jocuri LEGO

Foarte apreciate în rândul copiilor, produsele LEGO sunt încântarea oricărui copil. În plus, acestea îi ajută pe prichindei să își dezvolte imaginația, sunt potrivite chiar și pentru copiii mai mici (doar cele cu piese mari), pot fi folosite și de adulți și sunt ușor de depozitat.

Orice ai alege să dăruiești copiilor în ziua de Crăciun, cel mai important cadou este afecțiunea ta. Timpul petrecut alături de ei este cel mai frumos dar pe care poți să îl oferi nu numai de sărbători, ci în fiecare zi. În definitiv, sărbătorile sunt despre iubire și schimbări în bine.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!