Bilanţ coronavirus 23 decembrie 2022. Cazuri puţine, dar amenzi de aproape 2 milioane de lei. Varianta Omicron ameninţă cu valul 5

Scad cazurile în România, dar specialiştii susţin că este liniştea dinaintea furtunii care va fi declanşată de varianta contagioasă Omicron.
Filip Stan
23 dec. 2021, 13:07
Bilanţ coronavirus 23 decembrie 2022. Cazuri puţine, dar amenzi de aproape 2 milioane de lei. Varianta Omicron ameninţă cu valul 5
Bilanţ coronavirus 23 decembrie 2022.

Certificatul verde nu va fi OBLIGATORIU la locul de muncă. Florin Cîţu se opune

Până astăzi, 58.463 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 81 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 la categoria de vârstă peste 80 ani. 80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

Au fost raportate 44 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Bacău, Călărași, Ialomița și Municipiul București, înregistrate în lunile octombrie și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 37 de decese.

Din totalul de 81 de pacienți decedați, 74 erau nevaccinați și 7 vaccinați. Cei 7 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.649. Dintre acestea, 453 sunt internate la ATI. Dintre cei 453 de pacienți internați la ATI, 43 au certificat care atestă vaccinarea.Din totalul pacienților internați, 50 sunt minori, 46 fiind internați în secții și 4 la ATI.

În data de 23 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.332 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 316 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 453 paturi ATI COVID-19.

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3 copy

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.978.163 de teste RT-PCR și 5.859.307 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 11.249 de teste RT-PCR (5.023 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.226 la cerere) și 28.745 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 8.913 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.975 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 108.171 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 31 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 896 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 625 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 22 decembrie, 2.005 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.177.978 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Bilanţ coronavirus 23 decembrie 2022. Cercetătorul Octavian Jurma a explicat când vom putea identifica debutul valului Omicron în România şi ce am putea face pentru a limita răspândirea în şcoli şi la locul de muncă.

„Varianta Omicron va deveni dominantă. Majoritatea secvențierilor, în jur de 200 pe săptămână, vor identifica varianta Omicron. Asta înseamnă că debutul valului Omicron va avea loc aproximativ peste o săptămână, deci la începutul anului care va cădea, din păcate, peste deschiderea şcolilor.

„Avem două epidemii care se suprapun Delta şi Omicron care se comportă diferit”

Probabil pe curbă, din cauză că avem şi delta, deci avem două epidemii care se suprapun şi din punctul ăsta de vedere Omicron iar se comportă diferit, faptul că poate produce un val peste val. Probabil că vom sesiza diferența produsă de Omicron pe la mijlocul lui ianuarie când numărul de cazuri zilnice mă aștept să fie undeva la 100 de cazuri pe zi, iar pe la mijloc, la o săptămână după, la 500 şi până la sfârşitul lunii ianuarie să avem 2000 de cazuri pe zi de Omicron.

Alexandru Rafila, avertisment despre riscul transmiterii Omicron: „Are o creștere explozivă”. Ultimele detalii despre certificatul Covid

Acesta este un scenariu destul de optimist bazat pe ce vedem în alte țări care au măsuri mult mai serioase de evitare a virusului. Certificatul verde nu mai este o garanție pentru că ştim foarte bine că varianta Omicron poate infecta cu ușurință pe cei care fie au trecut prin boală, fie s-au vaccinat cu două doze în urmă cu mai mult de 3 luni.

Bilanţ coronavirus 23 decembrie 2022. Miliardarul Bill Gates a anunţat, în mai multe mesaje publicate pe Twitter, că plănuieşte să îşi anuleze mare parte din planurile pentru sărbători şi a avertizat că Statele Unite ar putea intra în „cea mai gravă parte a pandemiei”.

Co-fondatorul Microsoft a afirmat că tulpina Omicron se răspândeşte mai repede ca oricare alt virus din istorie şi că marea necunoscută rămâne – cât de gravă poate fi boala provocată de Omicron.

„Trebuie să o luăm în serios până ce vom şti mai multe despre ea. Chiar dacă este pe jumătate la fel de gravă ca Delta, va fi cea mai gravă creştere pe care am văzut-o până acum pentru că este atât de infecţioasă”, a spus Gates, potrivit CNN.

El se aşteaptă ca valul de infectări să dureze trei luni în Statele Unite. „Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că dacă facem paşii corecţi pandemia s-ar putea încheia în 2022”, a adăugat.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?