Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Frig și ninsori în mai multe zone ale țării! Temperaturile minime ajung la -7 grade!

Cerul va fi noros, iar local și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona Moldovei unde vor predomina ninsorile.
Mirabela Vasile
26 dec. 2021, 21:42
Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Frig și ninsori în mai multe zone ale țării! Temperaturile minime ajung la -7 grade!

Prognoză meteo 27 decembrie 2021. La munte, la altitudini mai mici de 1600 m, în Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță și vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Precipitațiile local vor fi moderate cantitativ în vest și pe arii restrânse în centru, unde se vor depăși 10…15 l/mp. Local în sud-est vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -7 și 4 grade.

Prognoză meteo 27 decembrie 2021. Anunțul făcut de meteorologi

LUNI – Cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zonele montane înalte, și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, mixte în Maramureș, și predominant sub formă de ploaie în restul teritoriului. Cantitățile de precipitații, local vor fi însemnate îndeosebi în estul teritoriului și la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, unde se vor depăși 15…20 l/mp. Pe arii în general restrânse, la începutul intervalului și din nou seara și noaptea, în sud-est vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 8 grade, mai ridicate în sudul litoralului spre valori de 10…11 grade, iar cele minime între -7 și 6 grade. Local, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar la începutul intervalului probabilitatea pentru depuneri de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

MARȚI -Vremea va fi în continuare închisă, dar se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor față de intervalul anterior. Pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, exceptând zona Maramureșului unde acestea vor fi mixte, precum și estul Transilvaniei și Moldova, unde îndeosebi în primele ore ale intervalului va ninge. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari, ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -7 şi 5 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, local se va semnala ceață. BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă, dar se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineața, iar cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul intervalului va fi ceață.

MIERCURI – Vremea se va menține predominant închisă, dar cu valori termice peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Temporar se vor semnala precipitații, în prima parte a intervalului mai ales în vest și nord-vest și pe spații mai mici în rest, apoi cu caracter local în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în zonele montane treptat vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în nord est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață. BUCUREȘTI Înnorările vor persista, iar îndeosebi spre sfârșitul intervalului trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Citește și: Alertă meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi polei. Este vizat şi Bucureştiul. Pericol de inundaţii la final de an. Ninsori abundente la munte

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Alexandra Stan s-a despărțit de milionarul belgian. Culisele separării
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Modificare legislativă pentru a permite candidaturile președintelui Iohannis – surse Digi24
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!