Dintre preferinţele părinţilor pentru numele de fete se remarcă în principal cele inspirate din personaje de film sau vedete de cinema, în timp ce pe lista celor mai folosite nume de băieţi în 2022 apar foarte multe de inspiraţie istorică.
Printre prenumele pe care părinții le doresc pentru micuțele lor se numără: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana sau Dalia.
De asemenea, lista este completată de prenume precum: Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania, potrivit Fanatik.
Dalia este un nume de floare, una care se regăsește pe toate meleagurile lumii. De origine latină, numele acestei flori provine de la Andreas Dahl, cel care a adus specia din Mexic în Europa.
Citeşte şi: De unde vine superstiția de a purta roșu în noaptea de Revelion
Este un simbol pentru eleganță, rafinament și demnitate. Persoanele care poartă acest nume sunt considerate puternice și impunătoare.
Nici numele de băieți nu se mai rezumă la cele clasice, tipic românești sau tradiționale ca în urmă cu ani buni. Părinții caută în fiecare an prenume speciale și interesante pentru copiii lor.
Theodor, Oliver, Felix, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph sau Simon sunt preferate de români.
Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin și Fabian completează mai departe lista.
Eric, unul dintre numele căutate de părinți pentru 2022, este de origine scandinavă. Se spune că Erik cel Roșu a fost un mare navigator și explorator, ce a descoperit Groenlanda înaintea lui Columb.
Prenumele are mai multe semnificații printre care se numără: onoare, rege și atotputernic. De asemenea, acesta mai înseamnă și „prinț”.