Fructul-minune care conţine substanţe anticancerigene şi previne cheagurile de sânge

Sărbătorile de iarnă sunt o adevărat provocare pentru siluetă, iar alimentele grele preparate ne pot da mari bătăi de cap, motiv pentru care medicii și nutriționiștii atrag atenția să fim atenți la cantitate atunci când ne punem la masă.
Filip Stan
05 ian. 2022, 07:08
Fructul-minune care conţine substanţe anticancerigene şi previne cheagurile de sânge

Fructul-minune care te scapă de problemele digestive, după Crăciun și Revelion este ananasul. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că întoarcerea la o alimentație normală după perioada de post poate reprezenta un risc pentru sănătate dacă nu este abordată corect.

„După perioada de post, mai ales dacă aveți afecțiuni cronice digestive încercați să reluați progresiv alimentația. Nu modificați medicația cronică în contextul în care vreți să mâncați sau să beți pentru că există riscul să dezvoltați numeroase complicații.

Alimentul minune de care fug românii. Face miracole pentru sănătate, reduce riscul de cancer şi boli de inimă
Nu dați startul la mesele copioase imediat, mai ales dacă ați ținut post. Această categorie ar trebui să reia cu prudența alimentația normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmate de cantități mici de ciorbă, de friptură. Alimentele trebuie reintroduse treptat. Puteţi începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociata unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Acesta e alimentul-minune al sezonului. Te scapă într-o clipită de răceală și gripă și are numeroase beneficii pentru organismul uman!
„Să facem pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în aşa fel încât să nu fie toate dintr-o dată. Şi felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a nu suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.

Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc, poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic și în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a mai spus medicul.

Pe lângă mineralele şi vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienţi și este sărac în calorii. Mai mult decât atât, are proprietăţi antiinflamatoare, vindecă indigestia, reduce riscul de cheaguri de sânge și osteoporoza.

Află mai jos ce beneficii are consumul de ananas pentru sănătatea ta!

Ananasul ameliorează inflamaţiile şi indigestia

Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

Ananasul este un bun diuretic şi previne depunerea grăsimilor în organism, fiind aşadar un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată.

De asemenea, dieta cu ananas este o opţiune bună dacă vrei să slăbeşti 2-3 kilograme şi totodată să-ţi detoxifici organismul. O porție de 100 de grame de ananas are doar 50 de kilocalorii.

Dieta cu ananas face parte din categoria monodietelor, adică diete care pun accentul pe consumarea unui singur aliment pentru a pierde în greutate. Monodietele sunt forme drastice a slăbi, de aceea nu e bine să dureze mai mult de 10 zile, altfel pot să-ţi deterioreze starea de sănătate.

Conţine substanțe anticancerigene
O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A – furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A.

Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului, şi vindecă celulele deteriorate.

Ananasul, bun pentru oase
O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan, care întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor – o doză de 1,9 miligrame.

Adulţii mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Previne cheagurile de sânge
Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor.

Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele şi moluştele, carnea de vită şi ciupercile. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnică.

Ananasul menține sănătatea vederii
Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile.

DIETA cu ananas: Slăbești 5 kilograme în 5 zile. PLANUL COMPLET

Această dietă a fost creată de psihologul danez, Sten Hegler, în 1970. Dieta originală cu ananas era o dietă monoaliment, ceea ce înseamnă că aveai voie să consumi doar ananas timp de două zile pentru a pierde 4-5 kg. Dar e plictisitor și la un moment dat ți se face silă de atâta ananas!

Prin urmare, iată un plan recreat de dietă cu ananas, care are același efect, dar care durează 5 zile. Ai nevoie de 2 kilograme de ananas proaspăt, nu din conservă! Veți pierde rapid apă, așa că ai grijă, mai ales pe canicuă, să te hidratezi corect! La final vei fi trecut printr-o detoxifiere excelentă și vei avea un aspect proaspăt, strălucitor și tonifiat.

Atenție, însă, această dietă nu este menită pentru clăbitul pe termen lung și ar fi bine să consultați un medic înainte de a începe tratamentul, ca să nu vă afecteze cumva. Iată meniul unei cure complete:

DIETA cu ananas: Ziua 1

Dimineața (7.30) – 1 pahar de apă călduță cu miere și o lingură de oțet de mere
Mic dejun (8:30) – 1 cană de ananas tăiat cuburi sau felii + fulgi de ovăz
Prânz (12:00 – 12:30 p.m) – Ton la grătar + 1 cană de ananas tăiat cuburi sau felii
Gustare (4:00 p.m) – 1 cană de suc proaspăt de ananas
Cină (19:00) – O roșie medie + sparanghel + salată de ananas cu piept de pui făcut la cuptor

Ziua 2

Dimineața (7:30) – 1 pahar de apă căduță cu o lămâie stoarsă în ea
Mic dejun (8:30 a.m.) – 20 gr de migdale + 1 cană de ananas + 2 ouă fierte
Prânz (12:00 – 12:30 p.m) – Salată de pui de ananas și lămâie
Gustare (4:00 p.m) – Suc proaspăt de ananas și pepene verde cu limonadă din lămâie stoarsă, miere și frunze de mentă
Cină (19:00) – legume sotate cu somon la grătar + 1 cană de ananas

Ziua 3

Dimineața (7:30) – Ceai verde sau negru cu o lingură de suc de lămâie
Mic dejun (8:30) – 1 cană de suc proaspăt de ananas și o omletă dintr-un ou, 2 ciuperci medii și o ceapă verde
Prânz (12:00 – 12:30 p.m) – Salată cu ton + 1 cană de ananas  (sau Salata de germeni de grâu + 1 cană de ananas)
Gustare (4:00 p.m) – o jumătate de cană de ananas pe care ai stors suc de lămâie
Cină (19:00) – Legume și pui făcute la grătar (sau ciuperci în loc de pui) + 1 cană suc de ananas

DIETA cu ananas: Ziua 4

Dimineața (7:30) – limonadă din un pahar cu apă caldă, o linguriță miere și sucul de la o lămâie stoarsă
Mic dejun (8:30 a.m.) – 1 cană suc de ananas + 3 linguri de quinoa
Prânz (12:00 – 12:30 p.m) – Ananas + căpșuni + kiwi, cu o lingură de aurt grecesc și praf de scorțișoară presărat peste ele
Gustare (4:00 p.m) – 1 cană de lapte
Cina (19:00) – Salată de ton + 1 cană de ananas

DIETA cu ananas: Ziua 5

Dimineața (7:30) – Ceai de ghimbir cu scorțișoară
Mic dejun (8:30 a.m.) – 1 ou fiert + 1 cană de suc de ananas + 20 gr de migdale
Prânz (12:00 – 12:30 p.m) – somon la grătar cu sparanghel + 1 cană de ananas
Gustare (4:00 p.m) – un iaurt degresat
Cina (19:00) – piept de pui prăjit cu spanac și o roșie + 1 cană de ananas

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'