Înalt Prea Sfințitul Teodosie s-a urcat de 5 ori pe o cisternă. Pregătiri intense pentru Bobotează VIDEO

Înalt Prea Sfințitul Teodosie se pregătește intens pentru sărbătoarea Bobotezii, de aceea acesta s-a urcat pe cisternă pentru a sfinți apa.
Ruxandra Rădulescu
05 ian. 2022, 17:24
Înalt Prea Sfințitul Teodosie s-a urcat de 5 ori pe o cisternă. Pregătiri intense pentru Bobotează VIDEO

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a sfințit apa pentru Bobotează, conform tradiției, chiar în ajunul acestei sfinte sărbători creștine. Ritualul a avut loc la malul mării, așa cum cere datina an de an.

EXCLUSIV. ÎPS Teodosie, o nouă ieşire virulentă pe tema buletinelor electronice: E ceva împotriva logicii. Cum reacţionează când vede o nuntă LGBT VIDEO

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a oficiat ceremonia religioasă și chiar dacă marți, prelatul părea nehotărât dacă să se urce din nou pe cisternele de apă, acum, ajutat de mai mulți preoți s-a cățărat din nou pe autospecialele pline cu apă.

Slujba de sfințire a apei a început înainte de răsăritul soarelui. Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie s-a cățărat de cinci ori pe cisternele cu apă, iar pentru a nu aluneca pe scara metalică, prelatul a fost ajutat de ceilalți preoți.

„Dacă alaltăieri spuneam că nu mai urc pe cisterne, ieri am constat că subalternii mei nu s-au îngrijit de vase și s-au stricat. De aceea trebuie eu să și comand să și controlez, și la anul vom avea mai multe și le vom repara pe cele stricate voi face numai jos sfințirea apei. Pentru mine nu este un efort, dar unii se mai miră de ce urc aici. Trebuie apă pentru tot poporul. Mulțumim bunului Dumnezeu că n-am obosit, am făcut doar un antrenament pentru mâine.”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, surprins dormind în timpul unei emisiuni. Arihiepiscopul Teodosie pare obosit şi răspunde greu la întrebări

ÎPS Teodosie, surprins dormind în timpul unei emisiuni. Vizibil obosit, ÎPS Teodosie răspunde în emisiune mai multor întrebări ale credincioşilor, transmise de preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie, reacție după ce a aflat că certificatul verde ar putea să nu fie obligatoriu la muncă: Trebuie să nu fie oamenii dispreţuiţi şi trataţi cu distanţă!

După circa jumătate de oră de răspuns la întrebări, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, pare tot mai obosit, îi cad pleoapele şi are ochii închişi pentru mai multe secunde.

De mai multe ori, în timpul emisiunii de circa două ore, ÎPS Teodosie închide ochii timp de mai mutle secunde, răspunde tot mai greu la întrebări şi îl lasă şi pe Tănăsescu să aştepte răspunsul.

Teodosie Petrescu (pe numele de mirean: Macedon Petrescu; n. 12 decembrie 1955, Gheorghițeni, Suceava) este un înalt cleric român ortodox, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anul 1994, iar din 2001 întâistătător al Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopul Teodosie a fost implicat în mai multe scandaluri, fiind urmăririt penal pentru luare de mită și fals intelectual începând cu data de 5 mai 2009, dar dosarul a fost clasat de procurori. În data de 3 februarie 2017 a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. În data de 5 iunie 2019 a fost achitat în acest dosar de Curtea de Apel Constanța. În 14 feb. 2020 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv achitarea, pe motiv că fapta nu există.

În noiembrie 1982, după ce a cântat în corul studenților, a fost încadrat cântăreț bisericesc la paraclisul patriarhal Antim. La 1 octombrie 1986 a fost titularizat prin concurs pe postul de asistent universitar la Facultatea de Teologie din București, secția Practică. În anul 1977 a fost închinoviat ca frate la schitul Crasna din județul Prahova. În data de 6 decembrie 1990 a fost tuns în monahism la același schit, ocazie cu care a primit numele de Teodosie.

La 24 februarie 1991 a fost hirotonit ieromonah, având ca sarcină activitatea de asistență religioasă și misiune caritabilă la spitale, azile și casele de copii din București. Între 1992-1993 a beneficiat de o bursă de studii la Universitatea din Birmingham. În ședința din 22 martie 1994 a Sfântului Sinod a fost ridicat la treapta arhieriei, cu acordarea prealabilă a rangului de arhimandrit și a aprobat alegerea în funcția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu titulatura de Snagoveanul.

Hirotonia în arhiereu s-a săvârșit în ziua de 3 aprilie 1994 în Biserica Sfântul Spiridon Nou din București, paraclis patriarhal. La începutul anului 2001, după retragerea arhiepiscopului Lucian Florea (decedat în 2004), patriarhul Teoctist a convocat la București, pentru ziua de 21 februarie, Colegiul Electoral Bisericesc, în vederea alegerii unui nou arhiepiscop. În urma votului membrilor Consiliului Electoral Bisericesc a fost ales Teodosie Petrescu pentru scaunul arhiepiscopal de la Tomis. Întronizarea a avut loc în Duminica Floriilor, 8 aprilie 2001, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

În data de 17 septembrie 2002 a fost ales decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'