Steaua e campioană de toamnă, dar CFR Cluj este echipa anului 2012, în România

Echipa CFR Cluj a urcat 11 poziţii şi ocupă locul 31, cu 190 de puncte, în clasamentul pe anul 2012 al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia română cel mai bine clasată în această ierarhie.
Romania TV
10 ian. 2013, 10:23
Steaua e campioană de toamnă, dar CFR Cluj este echipa anului 2012, în România

CFR Cluj se află la egalitate cu formaţiile Lazio Roma (Italia) şi Ulsan Hyundai (Coreea de Sud) în ierarhia Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, cele trei fiind clasate pe locul 31.

Următoarea echipă română din clasament este Steaua Bucureşti, care ocupă locul 48, în coborâre de pe 41, cu 172 de puncte, la egalitate cu formaţiile Club Sport Emelec Guayaquil (Ecuador) şi Girondins Bordeaux (Franţa). Rapid Bucureşti a coborât în clasament de pe 93 pe 121, cu 112 puncte, la egalitate cu echipa Chelsea Berekum (Ghana).

FC Vaslui a înregistrat o coborâre de pe 137 pe 160, cu 99 de puncte, la egalitate cu Sporting Cristal Lima (Peru) şi Al-Ahly Cairo (Egipt). Dinamo Bucureşti a coborât de pe locul 183 pe 217, cu 84 de puncte, la egalitate cu Slaven Belupo Koprivnica (Croaţia), Stoke City (Anglia), Estudiantes La Plata (Argentina), Real Mallorca (Spania) şi Club Tijuana (Mexic).

Petrolul Ploieşti a urcat de pe locul 326 pe 313, cu 73 de puncte, la egalitate cu FC Aberdeen (Scoţia), UNAM Ciuda de Mexico (Mexic), SK Tirana (Albania), Sivasspor (Turcia), F91 Dudelange (Luxemburg) şi FK Senica (Slovacia). Echipa Astra Giurgiu a urcat de pe locul 426 pe 338, cu 70 de puncte, la egalitate cu formaţiile Rayo Vallecano (Spania), FC Lorient (Franţa), Wigan Athletic (Anglia), Portuguesa Sao Paulo (Brazilia), Ponte Preta Campinas (Brazilia), Argentinos Juniors (Argentina), SV Ried (Austria), Comunicaciones Guatemala City (Guatemala) şi Metalurgist Rustavi (Georgia).

Concordia Chiajna a coborât nouă poziţii şi se află pe locul 377, cu 65,5 puncte, la egalitate cu echipele ASEC Mimosas Abidjan (Coasta de Fildeş), Kazma SC (Kuwait), FK Jablonec (Cehia) şi Club Africain (Tunisia). Formaţia Oţelul Galaţi a coborât de pe locul 368 pe 393, cu 64 de puncte, fiind la egalitate cu echipele FH Hafnafjordur (Islanda), MyPa Anjalankoski (Finlanda), FC Nurnberg (Germania), Crusaders FC (Irlanda de Nord) şi FK Zestafoni (Georgia).

Echipa anului 2012 este FC Barcelona, urmată de deţinătoarea trofeului UEFA Champions League, Chelsea Londra.  Poziţia a treia este ocupată la egalitate de echipele Boca Juniors (Argentina) şi Atletico Madrid (Spania), ambele cu câte cu 278 de puncte, iar pe locul cinci se află formaţia braziliană Corinthians, cu 272 de puncte.

Bayer Munchen (Germania) este ocupanta locului şase, cu 270 de puncte, urmată de Real Madrid (Spania, 259), Juventus Torino (Italia, 231) şi Borussia Dortmund (Germania, 226).

Pe poziţia a zecea se află echipa franceză Olympique Lyon, cu 224 puncte.

Echipa lunii decembrie a fost desemnată formaţia italiană Juventus Torino.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile și obligații pe care mulți angajați nu le știu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'