Situație tragică în Rwanda, după ce 11 persoane au murit de la Crăciun până în prezent din cauza consumului berii făcute din banane, o băutură tradițională în regiunea africană.
Berea cu banane este o băutură alcoolică specifică continentului african, făcută din fermentarea piureului de banane.
Berea şi vinurile spumante se scumpesc de la 1 ianuarie. Veşti proaste pentru români
Din ultimele informații ale Biroului de Investigații din Rwanda (RIB), încă patru persoane sunt internate în spitale.
Persoanele care au consumat berea din banane aveau în stomac un nivel ridicat de metanol, iar potrivit autorităților decesele ar avea legătură cu această substanță.
Cinci persoane au fost arestate până acum în acest, inclusiv proprietarul berăriei, a anunțat Biroul de Investigații din Rwanda. Berăria nu avea autorizație de funcționare, iar producția a fost suspendată.
În Rwanda s-a lansat la nivel național o campanie pentru a elimina berăriile locale care funcționează ilegal, relatează DIGI24.ro.
Trucul cu bere te ajută să îndepărtezi grăsimea blocată de pe tigăile tale, rapid, fără să te chinui să freci grăsimea întărită. Iată cum te poți folosi de această băutură alcoolică fermentată, extrem de populară în lume.
Află cum să folosești acest truc cu bere pentru a îndepărta grăsimea blocată din tigăi și începe să economisești din detergentul de vase! Potrivit experților care au împărăţit experineţa pe TikTok, este posibil să-ți faci vasele să arate ca noi atunci când folosești berea. Iată care este secretul cel mai bine păstrat.
Pentru a îndepărta grăsimea lipită de tigăi, vei lăsa ustensilele înmuiate în acest lichid timp de câteva minute. După aproximativ 15 sau 20 de minute vei curăța totul normal și vei vedea cum componentele berii ajută la desprinderea rămășițelor acumulate.
Crezi sau nu, această băutură poate fi foarte eficientă pentru a respinge dăunătorii de pe plantele tale, dar și pentru le face să strălucească. Șterge frunzele cu bere. Ca să redai strălucirea mobilei, ai nevoie de o cârpă dintr-un material pe care să o înmoi în bere, apoi trebuie să ștergi un pic mai apăsat, pentru ca berea să intre în mobilă lăsând-o strălucitoare.
Berea folosește foarte bine și ca îngrășământ pentru sol. Plantele au nevoie de un sol bun cu multe îngrășăminte naturale pentru a se dezvolta frumos și sănătos. Poți să folosești câteva sticle pentru a fertiliza solul și pentru a ajuta plantele să se dezvolte frumos.
Berea mai poate fi folosită și pentru a reda strălucirea bijuteriilor. Astfel că dacă ai bijuterii din argint, ele își vor recăpăta strălucirea prin spălarea cu pastă de dinți, cu bicarbonat de sodiu sau cu bere.
Berea ajută și la înfrumusețare. Ea întărește firul de păr și îi redă strălucirea naturală, dar berea mai poate și să deschidă nuanța părului cu câteva tonuri, căpătând astfel o luminozitate naturală.
Berea se poate folosi și în arta culinară, având capacitatea de a marina carnea și de a frăgezi carnea. Pentru carne, poți face un baiț din bere și mirodenii și lasă la macerat câteva ore. Pentru pâine sau alte produse de patiserie poți folosi bere în loc de drojdie și o să ai parte de o surpriză plăcută: aluatul va fi mult mai fraged și mai gustos.