PROGNOZA METEO: Gerul Bobotezei vine săptămâna viitoare. Şefa ANM: „Vor fi şi -17 grade Celsius”

Directoarea ANM anunță răcirea vremii de săptămâna viitoare. Minimele vor ajunge la -10, -17 grade Celsius şi se vor înregistra mai multe zile consecutive.
Filip Stan
09 ian. 2022, 19:01
PROGNOZA METEO: Gerul Bobotezei vine săptămâna viitoare. Şefa ANM:
PROGNOZA METEO:

„Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara.

„E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a spus șefa ANM, la Digi24 

Prognoza meteo 10 ianuarie 2022. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă. Se anunţă ninsori inclusiv în Capitală
Cel mai frig va fi în vestul, centrul și estul țării. „Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a spus Mateescu.

Temperaturile vor scădea și în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt așteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Spre sfârșitul săptămânii, însă, vremea se va încălzi.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general între -13 și -3 grade. Vor fi înnorări, mai persistente în Oltenia, vestul Munteniei şi sudul Banatului unde vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, dar şi în Moldova şi în Dobrogea unde pe arii restrânse va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar numai izolat vor mai fi posibile precipitații.

Vântul va continua să prezinte intensificări în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumătatea de sud a Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.
VORTEX POLAR. Vine iarna, când se anunţă ninsori abundente şi temperaturi siberiene în România
Vremea în BUCUREȘTI se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări, iar mai ales în prima parte a intervalului vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în vest, nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -16 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în sud-vestul ţării unde izolat va ninge slab, iar la sfârşitul nopţii şi în regiunile nordice. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREȘTI va fi rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo JOI. Vremea se va menține rece, geroasă dimineaţa îndeosebi în vestul, nordul şi centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime mai ridicate decât în noaptea precedentă se vor situa între -9 şi 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, centrale și estice, unde mai ales noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensitate mult mai redusă și în restul teritoriului. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte extrem de VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'