În fiecare zi, bucureştenii semnalează că sunt locuri, fără apă caldă şi căldură. În schimb, primarul general Nicuşor Dan susţine că municipalitatea poate interveni doar de urgenţă la avariile care se produc. Mai mult, edilul Capitalei invocă faptul că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”, notează Hotnews.
Citeşte şi: Claudiu Năsui îl desființează pe Nicușor Dan: Este prizonierul unei mentalități socialiste!
În Sectorul 1, sunt afectate de oprirea apei calde şi a căldurii nu mai puţin de 78 de blocuri sau imobile, din cauza unor avarii la circuitul primar (str. Barbu Lăutaru) sau la furnizorul de gaze (str. Someşul Rece).
De asemenea, 79 de blocuri sau imobile din Aviaţiei se confruntă cu o furnizare deficitară, din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii, notează sursa citată.
În Sectorul 2, apa caldă a fost oprită la nouă blocuri din str. Carei şi Bld. Basarabia, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a unei vane în punctul termic, notează Agerpres. Sunt deficienţe în ce priveşte furnizarea agentului termic la 132 de blocuri sau imobile din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.
În Sectorul 3, apa caldă sau încălzirea au fost oprite la 109 blocuri în zonele Bld. Octavian Goga, Cal. Călăraşi, Bld. Theodor Pallady, Cal. Vitan, Bld. 1 Decembrie, ca urmare a lucrărilor de remediere a avariilor în punctele termice sau pe reţele.
În Sectorul 5, avarii la reţeaua secundară au dus la oprirea apei calde sau a încălzirii pentru 228 de blocuri sau imobile pe str. Mărgeanului, Şos. Alexandria, Şos. Sălaj, Cal. Ferentari, Bld. Naţiunile Unite.
În Sectorul 6, apa caldă e oprită la 26 de blocuri, ca urmare a unor avarii pe str. Romancierilor, Bld. Timişoara, Bld. Iuliu Maniu.
Vezi aici lista completă cu imobilele care nu au apă caldă sau căldură în Bucureşti
Potrivit Hotnews, în București, doar 10-12% din rețeaua principală de termoficare este modernizată, iar pierderile sunt colosale – undeva la 2.200.000 l/h în 2020.
Primarul Nicușor Dan a promis că iarna aceasta va fi „un pic mai bine” ca iarna trecută, însă tot vor fi probleme. În 2021, mii de blocuri au rămas constant fără apă caldă și căldură din cauza avariilor din sistem.