LISTA DATORNICI 2022. În listă se încadrează românii care au datorii a cărei valoare nu depășește 40 de lei și care figurau în evidențe până la sfârșitul lunii decembrie 2021.
LISTA DATORNICI 2022. Veste de milioane pentru români, ce datorii s-au şters la 1 ianuarie Verifică dacă te încadrezi
„Creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori”, se arată în Codul de procedură fiscală la articolul 266.
Termenul de șapte zile pentru ștergerea datoriilor fiscale sub 40 de lei este prevăzut în Ordinul ANAF nr. 727/2019.
Pățania unui bistrițean cu ANAF-ul: somat acum să plătească pentru datorii din 2017, plătește apoi se chinuie să demonstreze că și-a achitat dările…
Numai cu instituțiile statului să n-ai treabă, este concluzia la care a ajuns un bistrițean, care a fost înștiințat la final de 2021 că este dator pentru anul 2017… A plătit de acasă, prin ghișeul.ro, după care s-a chinuit să demonstreze că a plătit… constatând că ANAF Bistrița n-are nici măcar o adresă de e-mail.
Citește și: Noul vicepreşedinte la ANAF e fost ospătar şi vânzător de telefoane. La „skills” dobândite educațional, el bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”
Ai datorii în 2021, aflii despre ele în 2024… Cam așa funcționează lucrurile la ANAF. A pățit-o pe pielea lui și un bistrițean, care și-a făcut publică pățania pe o rețea de socializare. Acesta povestește că a fost înștiițat că are datorii pe anul fiscal 2017, în 03.12.2021. Ce a urmat apoi ar scoate peri albi oricui..
„Ca un cetățean responsabil m-am grăbit și am plătit imediat prin ghișeul.ro. În 17.12.2021 primesc SOMAȚIE de plată pentru aceiași sumă. Încerc să lămuresc problema încercând să trimit chitanța pe un mail, dar surpriză: ANAF nu are nicio adresă de mail, nici pe hârtiile primite de la ei, nici pe site-ul lor. În discuții cu alți prieteni am constatat că au trecut prin aceeași situație. De noaptea minții! Dacă Guvernul promite să crească ritmul de colectare, poate prin 2025 voi primi și decizia pe 2020” povestește bistrițeanul.