Pensia de handicap umilitoare pe care o primește Mircea Solcanu, după operația pe creier

Mircea Solcanu primește o pensie de handicap extrem de mică după operația la creier suferită în 2012. În ciuda problemelor grave de sănătate, vedeta urmează facultatea de Actorie.
Ruxandra Rădulescu
12 ian. 2022, 12:11
Pensia de handicap umilitoare pe care o primește Mircea Solcanu, după operația pe creier

Mircea Solcanu, unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV, s-a retras din lumina reflectoarelor după ce a trebuit să se supună unei intervenții de extirpare a unei tumori, procedură pe care a făcut-o la Viena.

Cu ce sechele a rămas Mircea Solcanu după operaţia pe creier: „Operaţia îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă”

Tumoarea de care suferea a lăsat sechele, iar în prezent Mircea Solcanu nu  mai aude deloc cu o ureche, iar la cealaltă și-a pierdut auzul în proporție de 70%, de asemenea. Mircea Solcanu a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală și supraviețuiește din 760 de lei pe lună.

În ciuda greutăților pe care le întâmpină, fostul prezentator TV nu s-a lăsat doborât de probleme și a decis să-și urmeze pasiunea. În prezent Mircea Solcanu locuiește în Constanța și este student la Actorie, în anul doi.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut’” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine‘, a spus Mircea Solcanu, potrivit cancan.ro.

Ce face acum Mircea Solcanu, la 8 ani de când s-a retras de la TV

Ce face acum Mircea Solcanu. Fostul prezentator s-a retras din spațiul public, dar pe reţelele de socializare este activ, unde mai postează fotografii sau diverse mesaje.

De când a renunțat la TV, Mircea Solcanu și-a schimbat și look-ul, acum are părul lung. La vârsta de 44 de ani, bărbatul s-a stabilit în Constanța, acolo unde deține şi o mică afacere.

 

În urmă cu câțiva ani, el a avut chiar și o plajă în administrare, însă acum mai are doar un mic spațiu comercial, la parterul unui bloc. În prezent, fostul prezentator este student în anul 3 la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța (la secția „artele spectacolului – actorie”), iar în timpul liber face activități de voluntariat pentru asociațiile de protecție a animalelor, scrie Wowbiz.ro.

Ce face acum Mircea Solcanu

Mircea Solcanu era, la începutul anilor 2000, una dintre cele mai simpatizate vedete PRO TV, însă prezentatorul Poveștirilor de noapte a rămas fără job după ce a avut nefericita inspirație să facă un comentariu care a scandalizat multă lume la vremea respectivă. Mircea Solcanu i-a acuzat pe părinţii băieţelului sfâşiat de câini în septembrie 2013, Ionuţ Anghel, folosind termeni foarte duri, fapt care l-a costat locul de muncă.

„Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. Ce sumă aţi încasat în urma participării la emisiuni TV, acelea care se desfăşurau când copilul vostru era pe catafalc?’, a spus la vremea respectivă Solcanu, spre indignarea unei țări întregi.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!