EXCLUSIV George Simion: „Virgil Popescu este principalul vinovat de această criză. Se vorbeşte în Guvern că este hoţ”

Copreşedintele AUR, George Simion, aflat într-un turneu naţional, a intervenit miercuri la România TV pentru a comenta criza preţului energiei din România şi a lansat acuzaţii dure la adresa ministrului Virgil Popescu.
Filip Stan
12 ian. 2022, 20:40
EXCLUSIV George Simion:

George Simion susţine că principalul vinovat pentru criza declanşată de creşterea fără precedent a preţului energiei în România este chiar ministrul Virgil Popescu, pe care îl acuză că ar avea legături cu Rusia.

„Cred ca e un boicot media la adresa AUR, pentru ca am inceput sa crestem foarte mult in sondaje. Acum eu sunt plecat, as fi vrut sa ma intalnesc maine cu domnul Rafila, dar va primi in sfarsit maine o delegatie a AUR.

Despre preturile la energie, sindicalistii de aici, din Hunedoara, au tras numeroase semnale de alarma. Mina de aici a fost inchisa de Virgil Popescu, principalul vinovat de aceasta criza. Am fost si in Valea Jiului, dar toti minerii erau plecati in Germania la sparanghel, pentru ca noi, in loc sa vindem carbune si sa exploatam, ca Polonia, pana in 2050, am inchis minele.

Acest ministru nu are intentii curate, nu vreau sa va spun cum e catalogat in guvern, dar e undeva in zona nu numai necurata, chiar spre hotie si coruptie, mi-a spus un secretar de stat. Are legaturi cu Rusia mai mult decat evidente.

Solutia AUR in acest moment este repunerea in functiune a producatorilor de energie si ca acest subiect sa fie declarat de importanta nationala si dezbatut in CSAT. Peste tot oamenii spun ca Virgil Popescu a spus sa nu plateasca facturile, dar daca nu platesc sunt debransati. Acesti oameni sunt iresponsabili, ei spun ca isi asuma raspunderea, dar nu isi da niciunul demisia. La fel si primul turist al tarii, pe care il preocupa incalzirea globala, tara arde si baba se piaptana.”, a spus George Simion.

George Simion: „Românii sunt paşnici, dar conducătorii să nu se bazeze pe asta la nesfârşit”

Referitor la numeroasele mişcări de stradă, din mai multe ţări europene, împotriva măsurilor restrictive aplicate de autorităţi în vederea combaterii pandemiei, George Simion a ţinut să amintească faptul că protestele organizate de AUR nu s-au soldat cu violenţe.

„Restrictiile astea care devin agasante au inceput sa starneasca reactii. Ati vazut ca protestele AUR nu au dus la violenta si am merita scuze pentru ca ati vazut ce se intampla in Bulgaria si alte tari. Romanii sunt un popor pasnic, dar cei de la putere sa nu se bazeze pe asta la nesfarsit. Nu se poate sa nu poti sa iti platesti taxele pentru ca esti nevaccinat, este discriminare. Platitorii de taxe sunt si vaccinaţi si nevaccinati. O sa ii cerem domnului Rafila sa renunte la aceste masuri aberante. In ce priveste antiviralele, domnul Rafila se contrazice. Cred ca cei dinainte si-au facut plinul cu vaccinurile, iar acum isi fac si ei plinul cu masti. Sper ca domnul Rafila sa se tina de cuvant si sa bage antivirale in farmacii.”, a adăugat copreşedintele AUR, George Simion.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl pune la colţ pe Virgil Popescu, după ce ministrul Energiei a spus că românii cu facturi umflate trebuie să nu le plătească: „Nu se poate. Dacă a spus aşa ceva, să corecteze!”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Test de atenție pentru cei cu ochi ageri de vultur. Găsește banana ascunsă din imagine în doar 7 secunde
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Sociologul României, acuzat că agresa sexual studente. Scandal uriaș
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Un nou studiu sugerează că o dietă vegană ar putea încetini îmbătrânirea biologică
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI EXTINS! AMENINȚARE DIRECTĂ de la o PUTERE NUCLEARĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!