Natașa Raab a primit un diagnostic cumplit. Chinul a început acum trei ani, când a primit vestea cruntă din partea medicilor. Actrița suferă de o boală imună foarte cunoscută și care se ține foarte greu sub control.
Natașa Raab a primit un diagnostic cumplit. Coana Chiva din reclama la lactate vorbește despre suferința prin care trece: ”Nici nu pot merge!”
„Sunt foarte bolnavă, am Parkinson atipic, tremur foarte rău, nu pot nici să merg, d-abia vorbesc, nu mai pot pronunța deloc cuvintele. Iau tratament, însă boala aceasta nu se vindecă. Nu pot să mai filmez, profesional nu știu ce aș mai putea face, la starea mea de sănătate.
Vă mulțumesc că mă sunați, că mă întrebați de sănătate. Le transmit admiratorilor, prin intermediul dumneavoastră, multă sănătate și un an nou binecuvântat! Vă rog, nu mă uitați!”, ne-a mărturisit artista, în exclusivitate pentru impact.ro.
În septembrie 2019, Natașa Raab și-a pierdut soțul. Celebra actriță a suferit mult după trecerea în neființă a bărbatului iubit.
„Parcă am fost în pragul unei depresii. Îmi pare rău că nu sunt așa de veselă ca de obicei. Poate că soțul meu nu a fost cel mai iubitor, dar totuși nu pot șterge cu buretele, m-am chinuit să nu-i lipsească nimic, să-și vadă numai de meseria lui. Încerc să mă ridic. L-am strigat, am crezut că o să vină. Mi-e greu, mi-e foarte greu. Când mă uit cum eram și cum sunt acum îmi vine foarte greu”, dezvăluia ea la două luni de la momentul nefericit.
Natașa Raab s-a născut la Huedin și a purtat numele de Natașa Rab – Guțul, pe 15 iulie 1953. A copilărit apoi la Cluj, într-o familie în care toată lumea cânta. A absolvit Liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu. În tinerețe, pe când era studentă la Cluj, a studiat canto cu Stela Simonetti și a interpretat jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj și muzică populară la ansamblul „Mărțișorul”. De asemenea, a fost în tinerețe și manechin la Centrul de Creație UCECOM condus de Zina Dumitrescu (1979-1988). În perioada studenției, a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj, împreună cu actorul George Motoi.
După absolvirea facultății, a devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. De-a lungul anilor a mai colaborat cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj. A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care Vărul Shakespeare, Unchiul Vanea, Ubu Rex cu scene din Macbeth, Hamlet de W. Shakespeare, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, Ferma animalelor de George Orwell, …Escu de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de Gheorghe Ciprian, Valsul hazardului de Victor HaTm etc. În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER.
A prezentat Festivalul Național „Maria Tănase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chișinău, evenimente culturale, emisiuni de radio și televiziune și a jucat în spoturi publicitare. A lansat la 27 decembrie 2003 albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie” (20 de piese), fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. De asemenea, predă la Departamentul de artă teatrală din cadrul Facultății de Litere din Craiova, având postul de conferențiar universitar doctor, și este membru al senatului UNITER.
A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011).