V-ați întrebat vreodată când a apărut deodorantul? Ei bine, primul produs de acest gen a apărut în 1903. El limitează cantitatea de transpirație prin blocarea glandelor și uciderea bacteriilor.
Fiindcă era fabricat cu clorură de aluminiu, era atât de acid încât ajungea să descompună materialele. Din anii 1940, deodorantele erau mai puțin abrazive, iar cele moderne sunt mult mai blânde.
Majoritatea deodorantelor solide pe care le găsiți acum la magazin au un al doilea capac de protecție. Motivul nu e foarte cunoscut de toată lumea. ”Antiperspirantele sunt umplute de jos în sus, sau cu susul în jos în timpul procesului de fabricație. Cum lichidul ar curge în capac, pentru a se păstra forma sa, se instalează un sigiliu de protecție”, a explicat Randi Melton.
Vârful deodorantului solid e ales pentru acoperire uniformă. Are mai multe șanse să îndepărteze mirosul neplăcut.
”Vârful rotunjit este cel dorit deoarece se potrivește cu forma de la subraț. Acest lucru permite o aplicare netedă a produsului și ajută la distribuirea adecvată pe piele.”, a mai adăugat acesta.
De ce are, totuși, deodorantul două capace? Sigiliul dublu previne deteriorarea produsului. În unitățile comerciale, se întâmplă adesea ca deodorantele să fie deschise și folosite de clienți.
Odată deschis capacul inițial, produsul poate fi folosit doar după ce e scos sigiliul dublu. Așa se evită achiziționarea unui deodorant deja folosit.
Nu, nu e acelasși lucru. Sunt două produse complet diferite. Despre deodorant am vorbit, el neutralizează bacteriile care produc mirosul neplăcut al transpirației.
Antiperspirantul, pe de altă parte, controlează transpirația și mirosul. Blochează glandele sudoripare și îți mențin pielea uscată.
Ambele sunt considerate sigure. Motivul pentru care tot mai multe persoane optează pentru deodorant este acela că aluminiul, ingredientul cheie din antiperspirant, a fost asociat cu apariția cancerului de sân. „Circulă unele mituri despre aluminiu și efectele negative asupra sănătății. Însă FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente), Societatea Americană de Cancer, Asociația pentru Alzheimer și Institutul Național de Cancer au respins toate zvonurile cu privire la o posibilă legătură între produsele care conțin aluminiu și apariția unor probleme de sănătate”, a declarat pentru purewow.com medicul dermatolog Michelle Henry.