Nu vă hrăniți niciodată animalul de companie cu aceste alimente! Sunt toxice și vă pot ucide câinele

Animalele de rasă pot fi foarte sensibile dacă primesc mâncare nepotrivită. Medicii veterinari recomandă să fiți foarte atenți la acest aspect fiindcă viața animamelor voastre de companie ar putea fi grav afectată.
Filip Stan
14 ian. 2022, 11:53
Nu vă hrăniți niciodată animalul de companie cu aceste alimente! Sunt toxice și vă pot ucide câinele
Alimente interzise pentru animale:

Mare atenție, însă! Aceste alimente interzise animalelor, chiar și într-o cantitate mică, pot avea efecte nedorite și destul de rapide.

Iată ce nu ar trebui să puneți niciodată în bolul de mâncare al patrupedelor voastre:

Ciocolată

Alimente interzise pentru animale: Ciocolata este otrăvitoare pentru câini. Însă, cât este de periculoasă depinde de tipul de ciocolată, de cantitatea consumată şi de talia câinelui. În cantităţi mari, ciocolata şi produsele care conțin cacao vă pot ucide câinele. Aveți, totuși, alternative. Fiindcă acești patrupezi abia așteaptă să prindă ceva dulce, există pe piață ciocolată specială pentru câini sau tot felul de biscuiți și alte dulciuri. Și aici e bine să aveți măsură și să citiți pe pachet înainte să-i dați să consume, căci nu e indicat să depășească o anume cantitate pe zi.

Avocado

Conţine o substanţă numită persină, care îi poate provoca vărsături şi diaree câinelui tău. Persina este prezentă în miezul de avocado, precum şi în coajă, deci asigură-te că arunci coaja unde nu poate ajunge el.

Ceapă şi usturoi

Usturoiul, ceapa, arpagicul şi toate plantele din familia lor sunt interzise animalelor de companie. În cazul în care le-a mâncat pe oricare dintre acestea, îi pot fi afectate celulele roşii din sânge sau poate suferi iritaţii gastrointestinale.

Alcool

Ce se întâmplă când un câine bea alcool? La fel ca ciocolata și ceapa, alcoolul este toxic pentru câini. Chiar și cantități mici de alcool – nu numai în băuturi, ci și în siropuri și aluat crud de pâine – pot avea ingrediente care sunt otrăvitoare pentru ei. Atât etanolul (agentul intoxicant din bere, vin și băuturi alcoolice), cât și hameiul (folosit pentru prepararea berii) pot provoca câinilor intoxicație cu alcool.

Struguri și stafide

Probabil până acum ați auzit că strugurii și stafidele nu sunt alimente permise câinilor. Nu se cunoaște o doză toxică exactă. În principiu, cu cât cantitatea de struguri sau stafide ingerată este mai mare, cu atât mai mari sunt șansele unei intoxicații. Asta înseamnă că un singure strugure poate fi extrem de toxic pentru un câine, în timp ce un alt câine poate să mănânce un ciorchine de struguri și să nu pățească nimic.

Oase fierte

Oasele fierte nu sunt recomandate în niciun caz. Dacă animalele de companie ingeră un os gătit, este recomandat să solicitați imediat tratament veterinar. Este important să acordați o atenție deosebită câinelui dvs. în următoarele câteva zile pentru a vă asigura că osul trece.

Nu neapărat fructul în sine, cât sâmburii prunelor și piersicilor sunt extrem de dăunători pentru câini. Aceștia pot fi cauza problemelor intestinale semnalate de câine. Mai mult decât atât, sâmburii prunelor și piersicilor conțin cianură, o substanță otrăvitoare atât pentru câini, cât și pentru oameni.

Ceai și cafea

Alte alimente interzise câinilor sunt și ceaiul sau cafeaua, din simplul fapt că acestea conțin cafeină, nefiind astfel indicate pentru patrupede. Cafeina stimulează sistemul nervos al câinelui, putând provoca hiperactivitate, convulsii, vărsături sau diaree.

Carne crudă

Carnea crudă este un alt produs din lista cu alimente interzise câinilor și poate conține paraziți, bacterii sau viruși care odată ajunși în organismul gazdei, pot provoca o boală în toată regula. Dintre bacterii, cel mai mare risc este Salmonella. Cea mai frecventă consecință a consumului de alimente crude este gastroenterita, ce se manifestă prin vărsături și diaree.

Citește și Obiceiul făcut în somn care îți afectează sănătatea. Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Citește și Vitamina esențială organismului uman. Lipsa ei din corp poate duce la complicații cardiace și slăbirea sistemului imunitar! Alimentele pe care trebuie să le consumăm

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Guvernul intră tare în angajații din România! Sute de persoane își vor pierde locurile de muncă!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Bursele pentru elevi se modifică din nou. Ce condiții sunt introduse în anul școlar 2024-2025
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
„Uite, am ucis-o. Tu urmezi”. Un bărbat și-a ucis soția în timp ce vorbea la telefon cu amantul ei. Ulterior a îngrămădit-o într-o valiză și a aruncat-o în râu
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Profesoară condamnată la închisoare pentru relații sexuale cu elevi, după un proces cutremurător
MediaFlux
REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE! Victorie ZDROBITOARE! Au MAJORITATE ABSOLUTĂ
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!