Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Nu puțini sunt românii care au probleme cu tensiunea arterială. O tensiune arterială mărită duce la moartea a milioane de oameni anual.
Alina Costache
14 ian. 2022, 13:48
Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Oamenii de știință au descoperit în urma unui studiu o băutură de culoare mov care poate ajuta scăderea tensiunii arteriale în doar 45 de minute.

Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Oamenii de știință de laUniversitatea din Wollongong, în Australia, au descoperit în urma testelor cîarată că consumul unei singure porții de 300 de mililitri de suc de prune a dus la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în decurs de 24 de ore.

„Presiunea arterială și profilurile de excreție urinară de antociani/metaboliți au fost măsurate pe parcursul a 24 de ore.

O reducere semnificativă a tensiunii arteriale și a răspunsurilor cardiovasculare a fost observată în ambele grupe de vârstă, ceea ce a fost mai evident la grupa de vârstă mai înaintată cu o singură doză pentru tensiunea arterială sistolica, tensiunea arterială diastolică, presiunea arterială medie și ritmul cardiac.”, menționează cercetătorii.

Rețeta unei băuturi de prune cu pulpă care poate fi folosită ca preparat pentru iarnă:

-20 kg prune;
-zahăr granulat, cantitatea depinde de cât de dulce este băutura pe care vrei să o iei.

-Pentru băutură, se recomandă să luați doar fructe de înaltă calitate. Prunele putrede vor strica aroma și vor da sucului o culoare întunecată urâtă.
-Fructele trebuie să fie suculente și moi. A face suc din ele este mai ușor.
-Pentru a obține o băutură cu gust dulce, cu o aromă strălucitoare, se recomandă alegerea soiurilor târzii.
-Prunele tari trebuie opărite cu apă clocotită înainte de utilizare. Vor deveni mai moi.
-Timpul maxim de depozitare pentru sucul conservat corespunzător nu este mai mare de un an.
-Băuturile preparate cu pulpă își păstrează proprietățile utile mai mult timp. Prin urmare, dacă sucul se presupune a fi depozitat în timpul iernii, atunci pulpa ar trebui lăsată în el.
-Puteți bea nectar din prune nu mai mult de două ori pe săptămână, câte un pahar odată, deoarece o cantitate mare de băutură poate afecta negativ starea pancreasului.
-Sucul de prune preparat pentru iarnă acasă, care conține un singur ingredient, este absorbit maxim de organism.
-Alte fructe de padure și fructe pot fi adăugate la prune, cum ar fi piersici, mere și portocale. Și utilizarea bananelor ar trebui aruncată, deoarece pulpa lor transformă băutura în piure.
-Principala regulă pentru prepararea ingredientelor și recipientelor pentru conservare este să fie curat. Borcanele și capacele trebuie să fie sterile, alimentele trebuie spălate bine. Acest lucru face posibilă păstrarea golurilor pe tot parcursul iernii.

Citește și: Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!
 

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
România NU scapă de Călin Georgescu. Crin Antonescu aruncă bomba. Abia asta e periculos
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cea mai proastă veste a sfârșitului de an. Se umblă la bani
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Donald Trump acuză tarifele „exorbitante” ale Canalului Panama și amenință cu acțiuni
MediaFlux
DEZVĂLUIRI din AVIONUL MORȚII! Detalii CUTREMURĂTOARE din cursa BUCUREȘTI ZURICH
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii