Și cum spuneam, multe afecțiuni pot apărea chiar din cauza a ce avem în casă. Chiar dacă facem curățenie cât de des se poate și avem grijă să aerisim camerele în fiecare zi, tot e aproape imposibil să scăpăm în totalitate de alergenii din casă.
Cel mai des întâlniți alergeni din casele noastre sunt acarienii, niște insecte de dimensiuni extrem de mici care se hrănesc cu celule moarte. Acarienii sunt prezenți în special în zonele în care noi dormim, adică pe perne, pe saltele și pe lenjeriile de pat. Praful ce intră pe fereastră e un alt alergen care se poate instala în locuința noastră.
Avem alergeni și pe mobilă, pardoseală, covoare. Tocmai de aceea, re recomandat să ștergem praful în casă cel puțin o dată pe săptămână. E indicat să folosim cârpe din microfibră.
Și în baie se adăpostesc foarte mulți. Specialiștii recomandă să aerisim mereu baia cât se poate de mult, în special după duș.
Prin urmare, una dintre metodele de a scăpa de alergeni este să păstrați în permanență curățenia. Să spălați covoarele des, perdelele, draperiile, așternuturile, să ștergeți praful de pe mobilă, să dați cu aspiratorul și mopul, să aerisiți.
Un alt detaliu important de care nu toată lumea își aduce aminte este să schimbe filtrele de aer condiționat, care se umplu cu praf. Dacă nu ai mai folosit aerul de un sezon, mai mult ca sigur e plin de bacterii sau chiar mucegai, așa că, dacă nu vrei să ai afecțiuni pulmonare, în fiecare vară, înainte de a-l porni, curăță-l bine.
La început ți se vor părea multe de făcut, dar o singură zi pe săptămână pe care să o rezervi curățeniei ar putea să te salveze de multe afecțiuni de respirație, așa că nu neglija acest aspect, pentru ca familia ta să conviețuiască în siguranță.
Dacă vi se pare că păstrarea locuinței curate nu este suficient, puteți opta pentru o metodă și mai sigură, și anume achiziționarea unui purificator de aer. Sunt o mulțime de aparate pe piață care are grijă de calitatea aerului din casă. Îndepărtează virusuri, acarieni, alergeni, praf, polen, păr de animale, bacterii, mirosuri neplăcute. Iar pentru a menține un nivel de umiditate optim și constant puteți opta pentru un umidificator. Multe firme au aparate 2 in 1: purtificator și umidificator.
Citiți și Știai că există miere de păpădie? Uite cum se face și ce efecte miraculoase are