Alexandru Rafila, scenariu surprinzător pentru România: Sper ca valul 5 din țara noastră să se încheie în câteva săptămâni. Nu mai văd urgența certificatului verde!

Alexandru Rafila vine cu o declarație surprinzătoare. Ministrul Sănătății nu mai vede de ce s-ar urgenta proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.
Alina Costache
15 ian. 2022, 17:04
Alexandru Rafila, scenariu surprinzător pentru România: Sper ca valul 5 din țara noastră să se încheie în câteva săptămâni. Nu mai văd urgența certificatului verde!

Alexandru Rafila, scenariu surprinzător pentru România. Și asta mai ales pentru faptul că implementarea noii legi ar dura câteva săptămâni, iar guvernantul e de părere că până atunci se va încheia valul 5 al pandemiei în România.

Alexandru Rafila, scenariu surprinzător pentru România: Sper ca valul 5 din țara noastră să se încheie în câteva săptămâni. Nu mai văd urgența certificatului verde!

Acesta a adăugat că certificatul verde şi-ar fi arătat  utilitatea dacă ar fi fost adoptat înainte de valul 4, iar acest document nu a fost asumat politic.

„Este o chestiune care nu a fost asumată politic. Pentru mine, lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost această pasare permanentă a responsabilităţii: cine e de vină pentru această situaţie legată de neadoptarea unei forme a certificatului verde – sau certificatului COVID. De fapt, ea a scăzut progresiv. Dacă vă uitaţi istoric, la momentul lansării vaccinului, în decembrie 2020, cifrele arătau o prevenire a transmiterii în jurul cifrei de 90 pentru vaccinurile de tip ARN. Ulterior, după apariţia variantei Delta, transmisibilitatea a fost mai puţin impactată de vaccin, iar acum, în cazul Omicron, e şi mai puţin şi vedem şi cazuri de infectare la persoane care au făcut inclusiv doza booster.

Sigur că avem un beneficiu major, şi de aceea recomand cu tărie vaccinarea, este proporţia cazurilor grave şi al deceselor în rândul nevaccinaţilor şi vaccinaţilor, care este net în favoarea persoanelor vaccinate care se îmbolnăvesc grav mai puţin, care mor mai puţin

Nu mai văd urgenţa certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgenţă, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune şi un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni şi eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper că până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie… Dacă vrei să ai un răspuns, trebuie să-l adopţi imediat şi să intre în vigoare mâine”, a spus Rafila, într-o intervenţie la Digi24.

Citește și: Alexandru Rafila: „Avem Favipiravir şi negocieri accelerate pentru achiziţionarea de Molnupiravir şi Paxlovid. Ele pot fi administrate doar după evaluarea pacientului de către un medic”
 

.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană confirmă discuția „tangențială” cu Nicolae Ciucă despre candidatură la summitul NATO
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!