Prognoza meteo 17 ianuarie 2022. Temperaturi peste mediile specifice perioadei

Valorile termice se situează peste mediile multianuale, îndeosebi în regiunile extracarpatice. La nivelul întregii ţãri, maximele se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar minimele între -9 şi 2 grade.
Alina Costache
16 ian. 2022, 14:13
Prognoza meteo 17 ianuarie 2022. Temperaturi peste mediile specifice perioadei

Prognoza meteo 17 ianuarie 2022. La noapte, în vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii nebulozitatea va fi persistentã, iar în rest cerul va fi variabil. Îndeosebi în a doua parte a nopţii va ninge slab în Maramureş şi pe arii mai restrânse în Crişana şi nordul Transilvaniei.

În Câmpia de Vest, pe alocuri se va semnala ceaţã, iar trecãtor burniţã şi polei. Vântul se va intensifica la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar spre dimineaţã, local şi în sud-vest, sud-est şi centru, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 0 grade pe litoral.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -5…-3 grade.

Prognoza meteo 17 ianuarie 2022

În ţară, vremea va fi vântoasã. La munte, în special pe creste, rafalele vor depãşi 90…120 km/h spulberând zãpada şi determinând reducerea semnificativã a vizibilitãţii, iar în restul zonelor vor fi viteze, în general, între 50 şi 70 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii în vestul, nordul şi centrul teritoriului, iar noaptea, local în est şi izolat şi în rest. Va ninge viscolit, moderat cantiativ la munte (10…15 l/mp), unde se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent, dar şi în Maramureş şi în Transilvania, iar în restul zonelor se vor semnala precipitaţii mixte.

Izolat vor fi condiţii de polei. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel, la nivelul întregii ţãri, maximele se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -9 şi 2 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse, îndeosebi în Câmpia de Vest, va mai fi ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, dar vântul se va intensifica treptat, în special dupã orele amiezii, când va avea rafale de 45…55 km/h. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul nopţii, când vor fi posibile precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de -1…1 grad.

Citeste si Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. Cum să protejezi vopseaua maşinii de zăpada cu sare şi alte substanţe corozive

Prognoza meteo 18 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va menţine vântoasã pe parcursul zilei în majoritatea zonelor. La munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, rafalele vântului vor depãşi 90…110 km/h, în Moldova şi nordul Dobrogei, 60…70 km/h, iar în celelalte regiuni vitezele se vor încadra, în general, între 45 şi 60 km/h. Noaptea vântul va slãbi treptat în intensitate.

În nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele de munte, nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului şi local va mai ninge viscolit, iar în rest cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul zilei, când pe arii restrânse, îndeosebi în est şi sud-est vor fi fulguieli. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -12 şi -4 grade. Spre sfârşitul intervalului, în vest şi centru, izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasã cu cerul variabil. Valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã, iar vântul va mai prezenta intensificãri pe parcursul zilei (rafale de 40…45 km/h), astfel cã senzaţia de rece va fi accentuatã. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã de -5…-4 grade, mai scãzutã în zona periurbanã spre -7 grade.

Prognoza meteo 19 ianuarie 2022

În ţară, vremea va fi în general frumoasã, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil în regiunile extracarpatice, iar în rest va prezenta înnorãri. Izolat vor mai fi ninsori slabe, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, iar trecãtor şi în est şi sud-est.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -3 şi 5 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad, cu valori mai scãzute în depresiunile intramontane. Pe alocuri va fi ceaţã în vest şi centru şi cu totul izolat în rest.

În Bucureşti, vremea se va menţine în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade.

Citeste si În Sahara ninge mai mult decât în București. Deșertul algerian a fost acoperit cu un strat consistent de zăpadă, imagini unice

Prognoza meteo 20 ianuarie 2022

În ţară, vremea se va încãlzi uşor faţã de ziua precedentã, însã va deveni din nou vântoasã în cea mai mare parte a ţãrii. La munte, în special pe creste, rafalele vor depãşi 90…100 km/h spulberând zãpada, iar în restul zonelor vor fi viteze, în general, între 40 şi 60 km/h. În regiunile vestice, nordice şi centrale, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare.

Vor fi condiţii de polei. În zona de munte va ninge viscolit, iar pe alocuri se va depune strat nou de zãpadã. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa, izolat va mai fi ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi uşor faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri noaptea. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri îndeosebi pe parcursul zilei. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Prognoza meteo 21, 22, 23 ianuarie 2022

În cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în sud şi est, valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã în jumãtatea nordicã a teritoriului.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei. Trecãtor, îndeosebi la începutul intervalului se vor semnala precipitaţii slabe.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'