Persoanele alergice au șanse mai mici să dezvolte Covid. Cercetătorii britanici vin cu noi studii

Bolile alergice precum rinita alergică sau dermatita atopică sunt extrem de neplăcute, însă avantajul este că oferă o "barieră" în cazul infectării cu COVID.
Ruxandra Rădulescu
18 ian. 2022, 18:29
Persoanele alergice au șanse mai mici să dezvolte Covid. Cercetătorii britanici vin cu noi studii

Cercetătorii spun că persoanele cu alergii și astm de tip 2 pot avea un risc mai scăzut de a dezvolta COVID-19. Ei spun că rezistența se poate datora faptului că inflamația alergică a căilor respiratorii poate suprima eficacitatea unui receptor prezent în virusul SARS-CoV-2.

Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratorii

Experții susțin că persoanele cu alergii și astm ar trebui să se vaccineze în continuare și să practice măsuri de siguranță, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică.

Un studiu de la Universitatea Queen Mary din Londra care analizează impactul COVID-19 în societate consideră că persoanele care suferă de alergii ar putea fi mai puțin vulnerabile la coronavirus.

Cercetătorii au folosit chestionare lunare cu peste 15.000 de participanți la studiu pentru a analiza cum sunt afectați pacienții cu  COVID-19, în funcție de sex, vârstă, comorbidități, loc de muncă și stilde viață.

Deși studiul nu a fost creat pentru a analiza în mod particular persoanele cu alergii și astm, cercetătorii au spus că datele despre aceste afecțiuni le-au sărit în evidență.

Dr. Adrian Martineau, autor principal al studiului și profesor de infecții respiratorii la Universitatea Queen Mary din Londra, a declarat că ultimele rezultate sunt îmbucurătoare.

Cercetarea a indicat că a existat o reducere cu 38% a riscului de COVID-19 pentru persoanele cu astm bronșic, o scădere cu 23% pentru persoanele cu alergii, cum ar fi eczema, febra fânului sau rinita și o scădere de 53 la sută pentru persoanele care iau imunosupresoare.

„La începutul pandemiei, a existat îngrijorarea că persoanele cu afecțiuni ale căilor respiratorii, cum ar fi astmul și BPOC, ar putea avea un risc crescut de a face COVID-19 sever – deoarece virușii respiratori în general sunt cunoscuți a fi principalul precipitator al exacerbărilor acute sau atacuri caracterizate prin agravarea simptomelor”, a spus Martineau.

De atunci, a spus el, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) a rămas un factor de risc pentru severitatea COVID-19, dar astmul alergic sau de tip 2 nu este asociat cu o boală mai gravă.

Persoanele alergice au șanse mai mici să dezvolte Covid. Conexiunea dintre afecțiunile alergice și protecția împotriva SARS-Cov-2

O serie de studii au arătat că inflamația alergică a căilor respiratorii este asociată cu scăderea expresiei ACE2, receptorul pentru SARS-CoV-2, a explicat Martineau.

„Acest lucru poate explica asocierea de protecție pe care am văzut-o între boala alergică și riscul scăzut de a dezvolta COVID-19”, a spus el.

Cu toate acestea, el a clarificat că acestea nu sunt toate tipurile de astm.

„În astm, asocierea de protecție pare să fie pentru astmul alergic sau de tip 2 în mod specific. Cei cu astm non-tip 2 tind să aibă un răspuns inflamator mai asemănător cu pacienții cu BPOC, care se asociază cu rezultate mai slabe ale COVID-19”, a spus el.

Dr. William Schaffner, expert în boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt din Tennessee, a anunțat studiul drept unul dintre cele mai „cuprinzătoare și amănunțite” făcute pe această temă.

„Acest lucru întărește observațiile făcute de la alții”, a spus Schaffner pentru Healthline. „Și confirmarea în știință este foarte importantă.”

Atenție la acești factori dacă suferi de alergii! Află cum să-i eviți

Cu toate acestea, Schaffner a spus că au rămas mai multe aspecte de studiat înainte ca persoanele cu alergii sau astm și cei care iau imunosupresoare să-și schimbe rutina zilnică.

El subliniază că datele actuale reprezintă doar o mică parte a unui studiu complex.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!