Desigur, puteți să le țineți și la frigider, dar aveți câteva recomandări de urmat.
Cei mai mulți cumpără măslinele vrac, fără saramură sau ulei. Le ținem în cutii de plastic, în frigider, și în acest fel pot rezista între 7-10 zile.
Măslinele, după cum știți, sunt de mai multe feluri. Sunt cele negre sau maronii din soiul kalamata. Acestea sunt cele ai căutate. De regulă, ele sunt conservate la producător în saramură sau în ulei de măsline, cu diverse condimente care previn înmulțirea bacteriilor și a mucegaiurilor. Măslinele verzi au pulpa mai tare și sunt, de obicei, conservate în saramură, mai rar în ulei.
Măslinele negre sau cele maronii cu o textură moale trebuie conservate în ulei. Se pun în borcane mici, cu diametrul larg, se toarnă ulei de măsline și se pun doi, trei căței de usturoi întregi, curățați de coajă.
În afară de usturoi, puteți pune frunze de dafin, ce împiedică dezvoltarea bacteriilor și dau un gust deosebit măslinelor. Borcanele u măsline se pot ține astfel în frigider, într-un balcon rece pe timp de iarnă sau într-o cămară răcoroasă. Ar fi bine ca borcanele să nu fie albe, din sticlă transparentă, ci din sticlă verde sau maronie, ca să nu afecteze lumina culoarea și consistența măslinelor. Conservate în acest fel și ținute la rece, ele pot rezista între 3 și 6 luni.
Dacă vorbim de măslinele verzi, ele trebuie ținute în saramură făcută din două lingurițe de sare la 500 ml de apă rece. Puteți adăuga și boabe de piper, frunze de dafin sau rondele de ceapă roșie. Și măslinele verzi e bine să le țineți în borcane de sticlă sau cutii de plastic de bună calitate, acoperite cu un capac. Măslinele se țin la frigider sau în cămară.
Citește și Te-ai săturat să bei doar apă? Iată câteva băuturi delicioase cu care o poți înlocui