Simona Halep – Haddad Maia 6-2, 6-0 la Australian Open 2022. Cu cine va juca după eliminarea Emmei Răducanu

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce a trecut de brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 83 WTA). Prin accederea în manşa a treia, ea şi-a asigurat un premiu de140.000 de euronşi 130 de puncte WTA.
Filip Stan
20 ian. 2022, 14:40
Simona Halep - Haddad Maia 6-2, 6-0 la Australian Open 2022. Cu cine va juca după eliminarea Emmei Răducanu

UPDATE: Întrebată ce a mâncat de când a venit în Australia de câştigă toate meciurile, şapte până acum, Simona Halep a răspuns: „Mănânc acelaşi lucru de când am venit aici. De patru săptămâni, mănânc numai şuncă şi brânză şi câteva ouă. A fost dificil să stau şi aştept toată ziua, dar a fost un meci bun înaintea mea (Medvedev – Kyrgios). M-am bucurat mult de el şi de fapt m-a motivat să fiu concentrată şi să joc cel mai bun tenis. Am făcut un meci bun, ea nu a jucat atât de rău, dar am fost eu foarte agresivă şi am reuşit să câştig. Cu siguranţă, acum îmi place tenisul mai mult, am 30 de ani, joc mai relaxată. Anul trecut nu a fost uşor, am sttat 3-4 luni departe de teren, dar cred că am revenit mai puternică şi muncesc mai mult pentru a juca mai multe meciuri bune aici”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Întrebată dacă se poate considera pe jumătate australiancă, ţinând cont de rezultatele înregistrate în trecut şi de legătura cu antrenorul Darren Cahill, şi dacă îi place să i se spună Ozzy Simo sau Ozzy Simona, românca a răspuns: „Da, accept, puteţi să-mi spuneţia aşa. Vă mulţumesc că mă susţineţi ori de câte ori vin aici, mă simt ca acasă”.

Simona Halep și-a confirmat statutul de favorită și a câștigat meciul rapid, după o oră și 6 minute, 6-2, 6-0. Halep va juca sâmbătă în turul 3 cu Danka Kovinic (27 de ani, 98 WTA), care a eliminat-o pe Emma Răducanu (19 ani, locul 18 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3. A fost a doua întâlnire directă dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia. Duelul precedent a avut loc în 2017, la Wimbledon, iar fostul lider mondial s-a impus în minimum de seturi, 7-5, 6-3.

Halep nu a avut probleme cu adversara de joi, o sportivă de 1,85 metri înălţime, al cărui joc este bazat exclusiv pe forţă, fără alte calităţi evidente. Cu serviciul la cel mai înalt nivel din acest an şi cu un tir bine direcţionat către laturile laterale ale terenului, Simona Halep a predat o lecţie de tenis pe Rod Laver Arena. Românca a fost precisă, rapidă, tehnică, solidă în raliuri şi a obţinut o victorie rapidă şi facilă

Simona Halep a condus cu 3-0 după un break în ghemul al doilea şi după ceva mai mult de zece minute de joc, apoi a avut trei mingi de 4-0, ratate însă. Fostul lider WTA a mai câştigat o dată pe serviciul braziliencei la 5-2, şi a încheiat setul, scor 6-2, după 36 de minute.

Lipsa de valoare a jucătoarei Beatriz Haddad Maia a fost şi mai evidentă în setul secund, în care a greşit mult şi nu a pus niciun fel de opoziţie. A rezultat un „bagel”, 6-0, firesc, care reflectă diferenţa de valoare de pe teren şi o victorie în 66 de minute. Prin accederea în manşa a treia, ea şi-a asigurat un premiu de 221.000 de dolari australieni (140.000 de euro) şi 130 de puncte WTA.

Halep va evolua mai departe cu Danka Kovinici din Muntenegru, locul 98 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată, în 2016, la Bucureşti, în sferturi, când jucătoarea română s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Simona Halep – Haddad Maia, LIVE Eurosport

6-2, 5-0, Simona este la un game de turul al III-lea

6-2, 4-0: se mai pune problema doar a minutelor pe care mai petrece Simona la teren

6-2, 3-0: meci de antrenament pentru Simona Halep, care pierde puncte doar pe propriile greşeli

6-2, 2-0: Simona începe în forţă şi setul secund, serveşte pentru 3-0

6-2, game şi set în 36 de minute! Simona continuă forma bună!

5-2, Simona se află la un game de câştigarea primului set, în mai puţin de jumătate de oră!

4-2, Haddad Maia îşi face serviciul, urmează Simona!

4-1, Simona se apropie de câştigarea primului set după un serviciu fără greşeală

3-1, Simona pierde primul game după ce a avut minge de break

3-0: Simona Halep recuperează timpul cât a aşteptat să intre pe teren şi face repede 3-0 în primul set.

Emma Răducanu ratează o posibilă întâlnire cu Simona Halep, după ce a fost eliminată în turul al doilea al Australian Open

UPDATE: Emma Răducanu, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, cu probleme la mâna dreaptă, a ratat calificarea în turul al treilea al Australian Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de Danka Kovinici din Muntenegru, locul 98 WTA. Kovinici va evolua în faza următoare cu Simona Halep, locul 15 WTA.

Beatriz Haddad Maia nu a trecut niciodată până la această ediție de primul tur de la Australian Open. Haddad Maia a avut nevoie de peste două ore de joc pentru a-și asigura cel mai bun rezultat din carieră la Australian Open: a trecut greu de sportiva din SUA, Katie Volynets (176 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-3. Succesul în fața lui Volynets, jucătoare venită din calificări, a fost cel de-al treilea al jucătoarei din Brazilia în 2022. Aceasta a mai participat la Melbourne Summer Set 2 și la Sidney.

Australian Open 2022: Sorana Cîrstea s-a calificat lejer în turul al III-lea
În 2019, Haddad Maia a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitivă la un control antidoping. La un turneu din Croația, în eşantioanele sale s-au găsit modulatori selectivi ai receptorilor androgenici (SARM), care au proprietăţi similare cu steroizii anabolizanţi, fiind interzişi de Agenţia Mondială Antidoping.

Eurosport LIVE VIDEO Simona Halep – Haddad Maia online streaming, cifrele meciului: 

  • 1.136.678 de dolari a câștigat Haddad Maia din tenis, potrivit site-ului WTA.
    58 este cea mai înaltă poziția atinsă de braziliancă în ierarhia WTA (2017).

Emma Răducanu şi-a etalat colecţia de bijuterii la Australian Open. Accesoriile de lux purtate costă aproape 50.000 de euro!

În semifinale, Simona Halep poate juca împotriva uneia dintre Aryna Sabalenka, Iga Swiatek sau Angelique Kerber, în timp ce meciul pentru trofeu ar putea fi cu Ashleigh Barty, Naomi Osaka sau Barbora Krejcikova.

Eurosport LIVE VIDEO Simona Halep – Haddad Maia: Halep, despre finala Australian Open: E visul meu să ajung acolo

Simona Halep a declarat, marţi, în conferinţa de presă organizată după primul meci jucat la Australian Open, că visul ei este să ajungă din nou în finala grand slam-ului de la Antipozi.

„Primul meci este întotdeauna greu. Am fost foarte nervoasă, dar sunt bucuroasă de modul în care am jucat, de modul în care am fost pe teren. Serviciul meu nu este atât de puternic ca al altor jucătoare care sunt foarte înalte. Nu am simţit că a fost un mare minus azi. Nu a fost grozav, dar nu a fost nici rău. În general, cred că a fost un meci bun pentru un prim meci. E întotdeauna greu şi sunt mereu nervoasă. Nici ea nu a jucat rău, a jucat bine. A alergat foarte bine, s-a mişcat bine. Cred că a fost un meci bun şi iau numai lucrurile pozitive din el. Mă simt bine fizic, simt că nu am probleme, cred că sunt pregătită, am lucrat mult înaintea sezonului. Nu ştiu ce să zic de finală. Este unul dintre visurile mele să ajung acolo, dar ştiu că este dificil şi nu o să mă gândesc la asta, iau zi cu zi. Nu cred că sunt la cel mai înalt nivel, ca în trecut, dar mă simt bine, încrezătoare că jocul e acolo, că mişcarea e acolo, psihic sunt destul de puternică. Nu a fost cea mai bună zi a mea pe teren, azi, dar a fost primul meci al unui grand slam şi nu e niciodată uşor. Mă simt confortabil totuşi, mă simt bine şi simt că sunt într-o condiţie bună.

Meciurile de la finalul anului trecut, de la turneele mici m-au ajutat, am făcut câteva meciuri bune şi mi-am recăpătat încrederea. Am început anul într-o formă bună. Am avut întotdeauna senzaţia că urmăresc ceva, chiar şi atunci când eram numărul 1 mondial, întotdeauna urmăream să câştig turnee, uneori un loc mai bun în clasament, dar nu aşa mult. Am căutat mai mult să câştig titluri. Acum caut un loc mai bun într-un fel, să ajung în Top 10. Este o bună motivaţie, o bună provocare, ştiu că nu e uşor, o să fie greu şi am de câştigat meciuri bune ca să revin acolo, dar sunt pregătită să fac asta. Dacă voi munci din greu, simt că am o şansă”, a declarat fostul lider WTA.

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, s-a calificat, marţi, în turul al doilea al Australian Open, după ce a trecut, cu scorul de 6-4, 6-3, de poloneza Magdalena Frech, locul 102 WTA.

Simona Halep are cale liberă spre semifinale. Muguruza şi Kontaveit eliminate de la Australian Open

Cele mai mari două surprize de până acum de la Australian Open 2022 au avut loc joi dimineaţă, când daneza Clara Tauson (19 ani) a eliminat-o pe Anett Kontaveit din Estonia, iar franţuzoaica Alizé Cornet a eliminat-o pe Garbiñe Muguruza din Spania.

Încă o surpriză produsă de franceza Alizé Cornet, nr. 61 mondial, care la 31 de ani joacă la al 63-lea turneu de Grand Slam al cariereri şi al 17-lea la Australian Open.

Ea a trecut surprinzător de uşor de Muguruza, finalista de la Australian Open 2020, cu 6-3, 6-3, pentru a ajunge în turul al treilea la Melbourne, pentru a şasea oară în carieră.

Este a zecea victorie în faţa unei jucătoare din Top 5 pentru fostul număr 11 mondial în cariera sa şi prima de când a învins-o pe Sofia Kenin, pe atunci nr. 4, la Western & Southern Open, în urmă cu un an şi jumătate.

Franţuzoaica a ajuns astfel la un avantaj de 3-2 în confruntările directe cu spaniola. Cornet a pierdut primele două întâlniri, dar le-a câştigat pe ultimele trei, inclusiv anul trecut pe iarba de la Berlin.

„A fost un meci foarte bun, foarte corect din punct de vedere tactic de la început până la sfârşit”, a declarat Cornet după meci, citată de siteul oficial al WTA. „A trecut ceva timp de când nu am mai învins o jucătoare din Top 5 într-un slam, aşa că este un sentiment foarte bun.”

Cornet va juca în turul următor împotriva slovenei Tamara Zidansek, cap de serie 29.

Zidansek, semifinalistă la Roland Garros în 2021, a învins-o joi pe Heather Watson din Marea Britanie cu 7-6(4), 6-4. A fost a doua victorie a lui Zidansek în această lună în faţa lui Watson. Ea a mai învins-o pe britanică în primul tur la Adelaide săptămâna trecută.

În acelaşi timp, Clara Tauson a trecut de Anett Kontaveit cu 6-2, 6-4 şi a ajuns pentru prima dată în carieră în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam.

Tânăra de 19 ani, care ocupă în prezent locul 39 mondial, cel mai bun din carieră, a avut nevoie de doar o oră şi 19 minute pentru a obţine prima sa victorie în Top 10, în doar al doilea meci împotriva unei adversare clasate în primele 10 locuri.

Fosta lideră mondială la junioare, Tauson îşi continuă ascensiunea rapidă în eşalonul superior al clasamentului feminin. Daneza a început anul 2021 în afara Top 100, dar a obţinut primele două titluri WTA la simplu anul trecut, la Lyon şi Luxemburg.

Pentru Kontaveit, sfertfinalistă la Australian Open 2020, înfrângerea opreşte o ascensiune incredibilă, ea câştigând 28 din ultimele 32 de meciuri în 2021, pentru a intra în Top 10.

„Cred că totul a funcţionat”, a spus Tauson zâmbind, la conferinţa de presă de după meci. „M-am simţit foarte confortabil pe teren. Vremea a fost foarte bună astăzi. Pur şi simplu m-am simţit foarte bine pe teren. Am încercat totul şi a funcţionat astăzi.”

„Este pentru prima dată când sunt în turul al treilea la un Slam.”, a mai adăugat adolescenta de 19 ani. „Faptul că am jucat cu o jucătoare ca ea, este o mare realizare pentru mine. Evident, a fost unul dintre lucrurile pe care mi-am dorit cu adevărat să le fac, să înving jucătoare bune în turneele mari.”

Tauson are de trecut în turul 3 un nou test dificil, urmând să o întâlnească pe Danielle Collins din Statele Unite, cap de serie numărul 27. Collins a învins-o joi pe Ana Konjuh din Croaţia, cu 6-4, 6-3 în confruntarea din turul doi.

Eliminarea celor două jucătoare de Top 10 uşurează sarcina Simonei Halep de a ajunge în semifinale, cele mai titrate jucătoare pe care ar putea să le întâlnească până în penultimul act fiind favorita 7, Iga Swiatek, şi capul de serie numărul 10, Anastasia Pavlyuchenkova, urmând apoi o potenţială semifinală cu favorita numărul 2, belarusa Aryna Sabalenka.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Țara în care românii pot să călătorească fără viză. Autoritățile au luat decizia în urmă cu puțin timp
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Nicuşor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'