PENSII 2022. Din cauză că majoritatea pensionarilor nu mai fac faţă facturilor uriașe la energie şi gaze, Guvernul vrea să reanalizeze legea salarizării şi a pensiilor, demers care, potrivit ministrului Muncii, va dura aproximativ 120 de zile.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, miercuri seară, că legea salarizării şi a pensiilor va intra în analiză, pentru ca toţi beneficiarii din sistemul social să ajungă la un echilibru.
PENSII 2022. S-a decis IMPOZITAREA pensiilor, cu cât scad veniturile pensionarilor
Întrebat dacă după acest orizont de timp pensionarii s-ar putea aștepta la majorări, ministrul Muncii, Marius Budăi a răspuns: „Prefer să mă păstrez la fel de serios cum am fost până acuma şi nu o să-mi permit să dau, mai ales că vorbim de cetăţeni, de oameni, de suflete, nicio speranța pe care să nu o putem noi ca Guvern să o ducem la îndeplinire.
Ceea ce am anunţat astăzi este practic ceea ce ne-am asumat prin programul de guvernare atunci când am negociat această coaliţie politică, pentru a susţine guvernul. Am spus că ne luăm la dispoziție aceste 120 de zile în care să facem analiză să descoperim ce nu s-a făcut.Este complicat pentru că sunt lucrători din sistemul public care sunt deja la nivelul 2022, sunt lucrători din sistemul public care trebuie să primească încă mult până a ajunge la acest nivel şi sunt lucrători care sunt aproape de nivelul din 2022.
Pensii 2022. Anunțul pe care trebuie să îl știe orice român! Cum se calculează impozitul pe pensii și contribuția la asigurările de sănătate! Datele care schimbă tot!
Toate ministerele trebuie să conlucrăm şi să avem acestă situaţie clară, să vedem şi lună de lună cum merge execuția bugetară şi colectarea fondurilor şi să luăm o decizie şi guvernul să şi-o asume.
Pensii 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Nu poți rezolva inechitățile din sistemul de pensii fără efort bugetar”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat miercuri seara, ]n direct la B1 TV, că nu pot fi rezolvate inechitățile din sistemul de pensii, dacă nu există un efort bugetar în acest sens:
„Anvelopa din Legea 127 este de 11,7% din PIB, o anvelopă care nu cuprinde, așa cum a fost explicat acum în PNRR indemnizațiile și pensiile de serviciu, plătite în baza unei legi speciale. Toată lumea vorbește și așa trebuie, să rezolvăm inechitățile din sistem.
Această rezolvare privind inechitățile din sistem presupune doi pași: să ai o legislație în baza căreia să rezolvi aceste inechități și există această legislație prin Legea 127, vom vedea dacă în urma discuțiilor în paralel cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană se impun unele modificări sau completări.
Al doilea pas este efortul bugetar. Nu poți rezolva inechitățile din sistem fără efort bugetar. Când acel efort bugetar va trebui implementat vom ajunge la concluzia că acest procent din PIB, incluzând și indemnizațiile și pensiile de serviciu nu este suficient”, a spus ministrul Muncii.