Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

Mâncarea rămasă după un prânz sau o cină copioasă poate fi consumată și a doua zi, cred cei mai mulți dintre noi. Se pune la microunde, însă nu mai are același gust.
Filip Stan
20 ian. 2022, 21:42
Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

Unele mâncăruri sunt menite pentru consum doar după ce le gătim sau reci. Reîncălzirea acestora poate să ne coste sănătatea, fiindcă multe mâncăruri devin toxice prin acest proces.

Stiai insa ca nu toate alimentele pot fi reincazite si mancate a doua zi? Unele dintre ele sunt chiar otravitoare. Este important sa gatesti alimentele bine, astfel incat sa nu le consumi crude. Iata la ce trebuie sa fii atenta!

Orezul

Se pare ca orezul negătit poate reține spori de bacterii dăunătoare care pot supraviețui gătitului inițial. Dacă orezul gătit nu este ținut la o temperatură corectă, aceștia vor înmulți și multiplica și pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau voma. Reîncălzitul nu ajută pentru că sporii pot supraviețui. Este bine să îl consumi imediat cum l-ai gătit. Nu îl lăsa să stea la temperatura camerei pentru mai mult de o oră.

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greşeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

Ciuperci

Ciupercile reprezintă una dintre mâncăruri care încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului. termic, fac din ele o adevărată otravă pentru intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată.

Ulei vegetal

Reîncălzirea lui te expune la boli de inimă, atac cerebral și chiar cancer. Cercetări recente au arătat că încălzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componențe chimice ce provoacă boli grave.

CITEȘTE ȘI: Toți românii trebuie să știe asta. Iată cum trebuie să mănânci ciorba corect. Dacă nu ai grijă te poți alege cu această afecțiune grea!

Legume

Dacă legumele gătite sunt ținute într-o zonă în care temperatura este sub patru grade sau dacă ai de gând să le păstrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine sa le congelezi.

Salata, spanacul, țelina și sfecla conțin nitrați în cantități mari care lăsați la temperatura camerei se tranformă în nitriți, substanțe relaționate cu boli de sânge la copii, dureri de cap, oboseală și atacuri cerebrale.

Carne

Dacă reîncălziți carnea, trebuie să vă asigurați că fierbe uniform și ajunge la o temperatură sigură. Pentru pui, carne de vită și carne de porc, aceasta este de 73 ° Celsius. Veți dori să evitați reîncălzirea unui curcan sau a unui pui întreg umplut, deoarece umplutura poate să nu se încălzească suficient pentru a ucide bacteriile.

Cartofi

Când cartofii fierți sunt lăsați la temperatura camerei sau încălziți pentru a doua oară, pot lua dezvolta toxine. De ce? Temperaturile ridicate favorizează creșterea bacteriei care produce botulism și care se găsește frecvent în cartofi. Dacă ți-au rămas cartofi fierți și nu vrei să-i arunci, cel mai bine e să îi păstrezi la frigider și să îi mănânci reci.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Remarca șocantă a lui Donald Trump despre strănepotul său cu dizabilități dezvăluită în noua carte a nepotului său
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!