Prognoza meteo ANM pentru ianuarie şi februarie. Meterologii anunţă vreme rece şi ninsori viscolite în zonele montane la începutul intervalului. Apoi, în februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Prognoza meteo ANM săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.
Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în jumătate de ţară VEZI HARTA ANM
Prognoza meteo ANM săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte, local în centru și la munte.
Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când şi unde vin ninsori abundente în România
Prognoza meteo ANM săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022
Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.
Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.
Prognoza meteo ANM săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.
Vremea intră într-un proces de răcire în multe zone din ţarã, iar noaptea în nord-vestul, nordul, centrul ţãrii şi în zona deluroasã, local va fi ger şi va ninge slab.
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de ziua precedentã în multe zone din ţarã, iar noaptea în nord-vestul, nordul, centrul ţãrii şi în zona deluroasã, local va fi ger. Vor fi înnorãri în general persistente în nordul, nord-vestul teritoriului, precum şi în zonele montane şi submontane, unde va ninge slab. În restul ţãrii înnorãrile vor fi temporare şi precipitaţiile izolate, ninsori, iar în special în sud-est, mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, unde în special la altitudini mari vitezele vor depãşi 80…100 km/h, vizibilitatea va fi redusã şi zãpada troienitã, iar în zonele joase de relief vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri, în special în nordul Moldovei, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, la viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a ţãrii, iar cele minime între -13 şi -3 grade. Pe suprafeţe restrânse se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã.
BUCURESTI. Valorile termice vor fi în scãdere, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -8 grade. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare pe parcursul zilei, însã probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în orele amiezii.