Iată câteva soluţii naturale pentru o respiraţie proaspătă:
1. Pătrunjelul este un remediu bun împotriva respiraţiei urât mirositoare. O apă de gură naturală şi eficientă se poate face astfel: Se pune un ibric cu apă la fiert (timp de 10 minute), iar apoi se adaugă câteva frunze de pătrunjel. După ce a fost luat de pe foc, adaugă şi câteva cuişoare şi amestecă-le cu pătrunjelul, în timp ce se răceşte mixtura. Acest amestec poate fi folosit drept apă de gură în fiecare zi sau pentru a face gargară, scrie eva.ro.
2. Consumul ridicat de apă plată. Astfel, vei împiedica senzaţia de uscare a gurii, favorizând producerea salivei care curăţă gura de bacteriile dăunătoare.
3. Ia enzime digestive dacă ai probleme cu digestia. Respiraţia urât mirositoare poate fi cauzată şi de o digestie deficitară. Din această cauză este recomandat să iei capsule cu enzime digestive sau cu probiotice ca să ajuti procesul de digestie. De asemenea, o cură de detoxifiere poate să te ajute să elimini mirosul neplăcut al gurii.
4. Ia suplimente cu pudră de lucernă. Datorită conţinutului ridicat în clorofilă, pulberea de lucernă curăţă sângele şi colonul de reziduurile toxice care cauzează respiraţia urât mirositoare.
5. După ce ai consumat ceapă sau usturoi, mănâncă lămâie. Pentru a atenua mirosul puternic de ceapă sau usturoi, poţi să mănânci o felie de lămâie cu puţină sare..
6. Bea ceai de cuişoare sau mestecă 2-3 cuişoare. Cuişoarele sunt recunoscute pentru efectul antibacterian. Poţi mesteca 2-3 cuişoare sau fierbe-le în 2 căni cu apă, lăsându-le la infuzat 20 de minute pentru a obţine un ceai.
7. Mănâncă un măr după masă. Merele curăţă dinţii, împiedicând dezvoltarea bacteriilor imediat după ce ai luat masa.