Ingredientul banal care dă un gust savuros cafelei. Trucul unui celebru nutriţionist

Multor persoane le place să adauge un pic de zahăr sau lapte în cafeaua lor, dar știați că există oameni care în schimb adaugă sare?
Alina Costache
24 ian. 2022, 14:39
Ingredientul banal care dă un gust savuros cafelei. Trucul unui celebru nutriţionist

Cafeaua sărată a redevenit recent un trend și mulți oameni se întreabă dacă există beneficii ascunse. De fapt, probabil singurul context în care ai auzit de cafea cu sare este ca remediu împotriva mahmurelii sau a beției. Însă cafeaua sărată are într-adevăr unele beneficii.

Alton Brown, un autor celebru în cărți de bucate și expert în industria alimentară, a sugerat într-un episod din 2009 al emisiunii sale că adăugarea unui vârf de cuțit de sare la o ceașcă de cafea poate neutraliza gustul amar.  El a insistat ca pentru fiecare ceașcă de apă pe care o folosiți pentru a prepara cafea, să amestecați două linguri de cafea măcinată cu o jumătate de linguriță de sare kosher. Brown a explicat în continuare această metodă pe pagina sa de Facebook. El a spus: „Sarea nu numai că anulează gustul amar, dar și netezește gustul de stătut al apei care stă în rezervor. (…) Și apropo, cercetările au dovedit că sarea este de fapt mai bună la neutralizarea amărăciunii decât zahărul”.

O substanță cancerigenă a fost gasită în peste 95% din mostrele de cafea de pe piața din Hong Kong. În România nu există un laborator care să facă aceste analize
Majoritatea mijloacelor de informare în masă au preluat acest lucru, numindu-l „trucul lui Alton Brown pentru cafea”. Drept urmare, acest obicei a fost preluat de multă lume. Există multe culturi care obișnuiesc să pună sare în cafea. Este o practică din din tradiția cafelei din Ungaria, țările scandinave, Siberia, Turcia etc.

Există mai multe moduri în care adăugarea de sare la cafea poate fi benefică. Este un fapt științific că sodiul, o componentă majoră a sării, neutralizează amărăciunea.  Acest lucru se întâmplă deoarece papilele gustative vor reacționa la aroma sărată în loc de amărăciune. Deci, sodiul ar putea fi chiar mai eficient în acoperirea gustului amar al cafelei decât zahărul. Zahărul poate masca doar puțin acest gust, în timp ce sarea îl neutralizează complet.

Ingredientul SECRET care face o cafea de TOP dintr-una banală. Dimineţile tale se vor schimba radical
Dieteticianul pediatru specialist Clare Thornton-Wood a explicat acest lucru într-un articol pentru Royal Society of Chemistry: Sarea are un gust bun, deoarece este preluată de receptorii de pe limbă. Blochează aromele amare și acre, motiv pentru care este adesea adăugată în alimente pentru a le face mai plăcute. Este doar un truc eficient pentru a reduce rapid gustul amar al cafelei.  Sarea face apa mai bună Sarea va face apa mai bună. După cum a spus Brown, apa care stă în cafetieră pentru o lungă perioadă de timp poate deveni rea la gust. Dacă nu vrei să schimbi mereu apa, poți pune sare în ea, care poate îmbunătăți astfel calitatea apei. De asemenea, va face apa mai densă, conferind cafelei o textură mai groasă. Ionii de sodiu împiedică papilele gustative să înregistreze aroma amară, neutralizând astfel amărăciunea cafelei.

Sarea va spori cu siguranță gustul cafelei. Cel mai bun lucru despre sare este că îmbunătățește aromele care există deja. De asemenea, dacă trebuie să vă limitați aportul de zahăr, dar amărăciunea cafelei este prea mare, sarea poate fi un înlocuitor viabil. Cafeaua în sine are deja o mulțime de beneficii, deoarece conține substanțe nutritive importante, cum ar fi magneziu și o mulțime de antioxidanți. Mai mult, consumul de cafea ajută la combaterea unor boli legate de creier, cum ar fi Alzheimer și demență. Cafeaua obișnuită va crește adrenalina și energia, precum și arderea grăsimilor. Cu toate acestea, dacă pui îndulcitori, siropuri și lapte sau frișcă în cafea, veți elimina multe dintre aceste beneficii.  În același timp, puteți crește în greutate și puteți experimenta complicații ca urmare a aportului ridicat de zahăr. Cafeaua sărată poate înlocui toți acești aditivi.

DailyBusiness
Ciolacu anunță sprijin pentru încălzirea locuințelor. Ajutoare de 15.000 lei per familie
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Cea mai simplă metodă prin care scapi de părul de animale de pe haine și din casă. Te costă doar 5 lei să rezolvi această problemă
Capital.ro
Ungaria, la ani lumină de România. Ungurii ne-au luat fața și ne dau iar lecții
Playtech.ro
”Dumneavoastră nu aveți onoare?” Ce calități ar avea Ciolacu și i-ar LIPSI lui Ciucă, potrivit Președintelui Senatului
DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru milioane de români! S-a actualizat lista medicamentelor GRATUITE
Adevarul
Comoara energetică a Balcanilor stârnește interesul Rusiei și SUA. Unde sunt îngropate peste două miliarde de euro
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Ion Țiriac, internat la un spital din Austria. Problemele miliardarului în vârstă de 85 de ani
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Cutremur miercuri seară în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a resimțit
Cancan.ro
Cine îi dă 6.000 de lei lunar lui Irinel Columbeanu. Nimeni nu se aștepta la asta!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
Uraganul Milton amenință coasta de vest a Floridei, avertizează președintele Biden
MediaFlux
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă: Mai multe tipuri de săpun cu substanțe toxice!