Şcoli închise în România. Câte unităţi de învăţământ trec în online

Un număr de 46 de unităţi de învăţământ sunt închise total de marţi. De asemenea, punctual sunt clase trecute ân online dacă pe parcursul a şapte zile au fost trei cazuri de Covid 19.
Filip Stan
24 ian. 2022, 16:40
Şcoli închise în România. Câte unităţi de învăţământ trec în online

Şcoli închise de mâine în România. Colegiul Național I. L. Caragiale, prima școală din București care trece în sistem online de marți, 25 ianuarie, din cauza numărului prea mare de cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor. În ultimele zile, 11 profesori s-au îmbolnăvit de Covid-19, au confirmat teste PCR, și mai mult de jumătate din numărul de clase ale liceului au cel puțin 3 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a declarat conducerea Colegiului Național I. L. Caragiale. Vineri erau 46 de unități în care cursurile se desfășurau online.  „În cele 46 de unități cu activitate online sunt incluse și cele din cauze care nu țin de situația epidemiologică. Precizăm că vorbim de unități de învățământ la nivel de structură, adică din cele peste 17.500”, a anunţat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Şcoli închise şi în Timiş. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia ca, la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara, cursurile să se desfășoare exclusiv online pentru o perioadă de 10 zile, după ce în 33 de clase din cele 65 pe care le are școala, au fost depistate cazuri de îmbolnăvire cu COVID, scrie Opiniatimisoarei.ro. În total, 1.670 de elevi de la Liceul Nikolaus Lenau vor învăța online, începând de marți, 25 ianuarie, timp de 10 zile, până miercuri, 2 februarie.

Tot mai multe școli se închid în județul Timiș din cauza numărului mare de cazuri Covid-19 confirmate. Pe 17 ianuarie alte 5 școli treceau online. Astăzi, 21 ianuarie rata de infectare era de peste 9,5 cazuri la mia de locuitori.

Directorul DSP Bucureşti, Dr. Oana Nicolescu, a explicat evoluţia infectărilor şi a ratei de incidenţă din data de 15 ianuarie şi până pe 21 ianuarie, în condiţiile în care ambele aproape că s-au dublat. Medicul a atras atenţia şi asupra unei situaţii fără precedent care a apărut în cazul preşcolarilor. Într-o grupă de grădiniţă, de exemplu, dacă un singur copil este depistat pozitiv pentru COVID-19, toţi ceilalţi copii din grupă sunt consideraţi contacţi direcţi şi intră în izolare la domiciliu. Şi asta pentru că în acest mediu copiii nu poartă mască, iar regulile de distanţare se păstrează foarte greu. Dr. Oana Nicolescu a declarat că în ultimele 24 de ore au fost peste 4000 de apeluri la numărul pus la dispoziţie de DSP, dintre care 1200 sunt solicitări pentru testare la domiciliu.

Haos la acordarea burselor şcolare. Consiliul Naţional al Elevilor spune că fiecare școală are propriile interpretări ale noilor reguli şi că mii de elevi ar putea fi privaţi de burse
Dr. Nicolescu a explicat şi că acum în Capitală sunt funcţionale 9 centre de evaluare, urmând ca vineri să primească aviz DSP şi centrele de evaluare aflate la spitalele Universitar şi Colentina din Capitală. Săptămâna viitoare sunt aşteptate alte 4 centre pentru a depune documentaţia necesară la DSP în vederea obţinerii avizului de funcţionare. Harta cu toate centrele de evaluare funcţionale în toată ţara este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Şcoli închise daca sunt focare. Anchetele epidemiologice la şcoală

În principiu, vorbim cu părinţii care ne-au susţinut şi ne susţin pe partea legată de anchetă, dar în acelaşi timp avem şi pârghia referitoare la şcoală, noi am creat de anul trecut un grup cu absolut toţi directorii de şcoală astfel încât ştim în timp real ce se întâmplă în fiecare şcoală, liceu şi ei ne sesizează, şi cu ei ducem la bun sfârşit aceste anchete epidemiologice foarte importante pentru depistarea contacţilor direcţi.

Din experienţă, am observat că acolo unde măsurile de siguranţă sunt într-adevăr păstrate, unde rata de vaccinare şi în rândul copiilor este mare, numărul de contacţi şi de cazuri confirmate este clar mult mai scăzut faţă de ceilalţi. În continuare, recomandarea noastră este de a respecta aceste măsuri, indiferent de faptul că se termină valul, că vine alt val. Nu trebuie să vină altcineva din afară să ne spună că trebuie să purtăm mască, că trebuie să ne spălăm pe mâini, că trebuie să stăm la o anumită distanţă, ci noi singuri trebuie să realizăm pericolul şi să le păstrăm şi să ne şi vaccinăm.

Avem un număr de măşti pe care le-am primit prin DSU şi dorim să le ducem în cabinetele medicilor de familie, astfel încât să venim în întâmpinarea lor, au primit teste, acolo unde am mai avut, am mai primit un număr de teste, am făcut solicitare către Ministerul Sănătăţii dacă putem să le direcţionăm către ei. Sunt suficiente”,  a explicat Dr. Nicolescu.

Munca echipelor DSP, tot mai dificilă de la o zi la alta. 400 de medici rezidenţi detaşaţi care se schimbă la fiecare 30 de zile ajută la realizarea anchetelor epidemiologice dar şi la eliberarea tuturor deciziilor de izolare şi carantinare. Două centre există în acest moment, pe Pache Protopopescu şi la Arena Naţională.

„Am concluzionat că nu este importantă cifra, este important cum doreşte fiecare să contribuie la activitatea pe care urmează să o depună. Într-adevăr, în acest moment, la nivel de DSP, lucrăm cu aproape 400 de medici rezidenţi, dar să ştiţi că, deşi ei ar trebui să facă un anumit număr de anchete epidemiologice pe zi, din varii motive, vă daţi seama, nu este cea mai bună situaţie pe care şi-o doresc, ele merg foarte greu, pe de o parte. Pe de altă parte, legislaţia nu este de partea noastră întrucât noi nu putem să-i avem decât pe o perioadă de 30 de zile, din 30 în 30 de zile vin alţii, vă daţi seama cât durează să-i învăţăm, până se acomodează, se gândesc la plecare şi cam asta este tot. Repet, este important cum doreşte fiecare să se implice. Le-am explicat că este vorba despre anchete epidemiologice, poate să fie vorba şi despre familia lor, se poate întâmpla, trebuie să recunoaştem că fără susţinerea lor nu reuşim să facem faţă în momentul acesta. Capacitatea de lucru a centrului este depăşită.

Prima şcoală din Bucureşti care trece în online în valul 5. 41 de elevi şi 11 profesori au COVID-19
Sunt împărţiţi, noi avem un alt sediu în Pache Protopopescu, legat de partea de call center, acolo unde se sună pe numărul 0210462, pe de o parte, pentru a lua solicitările referitoare la testare, şi pe de alta, de a răspunde tuturor solicitărilor venite din partea oamenilor. La Arena Naţională, în momentul de faţă, nu relizăm doar anchetele epidemiologice, noi avem de eliberat şi toate deciziile de izolare şi carantinare. Avem acolo peste 100 de posturi telefonice realizate de către STS”, a explicat Dr. Oana Nicolescu.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!