Ingredientul TOXIC din mâncarea de la restaurant, pericol uriaș pentru sănătate. Abia acum s-a aflat secretul!

Mâncarea din retaurante este o soluție la care se apelează din ce în ce mai des, însă bucătarii folosesc un ingredient banal și extrem de toxic pentru organism.
Ruxandra Rădulescu
25 ian. 2022, 10:48
Ingredientul TOXIC din mâncarea de la restaurant, pericol uriaș pentru sănătate. Abia acum s-a aflat secretul!

Fie că este vorba de o seară specială cu cineva sau de o masă rapidă, restaurantele pot părea o opțiune de încredere. Dar s-ar putea să fii surprins cum meniurile se transformă într-un pericol iminent din cauza unui ingredient banal ascuns în mâncare.

Chef Florin Dumitrescu a lucrat pentru prima dată într-un restaurant la vârsta de 14 ani: „A fost traumatizant, nu mai voiam să mă întorc. Am plecat plângând”

Când mănânci de la restaurant este ușor să treci peste aportul maxim recomandat de sare fără să-ți dai seama. Unele feluri de mâncare conțin de două ori peste limita zilnică de sare recomandată unui adult, care este de 6 g, aproximativ o linguriță.

Consumul de sare în exces vă poate afecta sănătatea. În timp, prea multă sare poate duce la hipertensiune arterială. Acest lucru crește șansele de un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Nu toate lanțurile de străzi își publică informațiile nutriționale, dar dacă acestea sunt disponibile, poate fi un instrument util pentru a vă ajuta să faceți o alegere mai sănătoasă înainte de a pleca.

Dacă nu este disponibil, rețineți că cele mai sărate opțiuni de meniu sunt probabil să includă alimente bogate în sare, cum ar fi carnea procesată (slănină, cârnați, pepperoni), măsline și sosuri. Iar opțiunile de meniu care fac afirmații precum „mai ușoare”, „scăzut în calorii” sau potrivite pentru diete speciale, nu vor fi neapărat mai puține în sare și pot fi chiar mai mari.

În timp ce multe lanțuri de restaurante listează acum numărul de calorii în meniurile lor, aceste informații nu includ conținutul de sodiu. Cineva ar putea obține câteva informații anul viitor, când lanțurile de restaurante cu 20 sau mai multe locații vor trebui să aibă la dispoziție broșuri cu informații nutriționale, inclusiv sodiu.

Între timp, Centrul pentru Știință în Interesul Public (CSPI) speră să crească gradul de conștientizare în ceea ce pivește conținutul exesiv de sare din mâncarea reastaurantelor.

Deși Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 2.300 de miligrame pe zi de sodiu, ea spune că o limită ideală este de 1.500 de miligrame pe zi pentru majoritatea adulților.

O treime dintre adulți au hipertensiune arterială, iar 90% dintre adulți sunt de așteptat să dezvolte hipertensiune arterială de-a lungul vieții.

„Este o problemă de sănătate atât de importantă căreia i se dă remarcabil de puțină atenție”, spune Michael Jacobson, co-fondator și om de știință senior al CSPI. „Țările din întreaga lume încep să stabilească limite și ținte privind nivelurile de sodiu, ceea ce reprezintă recunoașterea faptului că dietele bogate în sodiu reprezintă o povară enormă asupra sistemului nostru de sănătate, iar guvernul trebuie să facă ceva pentru a reduce sodiu.”

Angajată a restaurantului Ikea din Bucureşti, înţepată de un scorpion

Torey Armul, un dietetician înregistrat și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, spune că, în timp ce oamenii au nevoie de sare pentru a ajuta la echilibrarea lichidelor din organism, consumul în exces poate duce la balonare, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral. Este, de asemenea, legat de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și obezitatea.

„Aportul de sodiu poate fi cam dificil la restaurante, deoarece nu este doar un tip de mâncare bogat în sodiu, este totul. Am văzut salate bogate în sare, chifle, chili, burgeri de curcan, deci chiar și acele alimente. articolele pe care le considerați o alegere sănătoasă pot avea un conținut ridicat de sodiu”, spune Armul.

Armul oferă aceste sfaturi atunci când ieși la masă pentru a limita consumul de sare:

  • Nu presara sare de masa pe mancare.
  • Fă-ți cercetările. Multe restaurante postează online conținutul nutrițional al alimentelor lor.
  • Nu ajungeți flămând în restaurant și nu consumați aperitive precum pâine și chipsuri.
  • Fructele, legumele și proteinele slabe tind să fie alegeri mai bune.
  • Încercați să evitați sosurile și mâncărurile prăjite, deoarece acestea tind să fie bogate în sare și cereți dressing-ul în lateral.

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!