Femeile care lucrează în Poliţie au început să fie chestionate de psihologi şi sociologi

Aproximativ 140 de poliţiste din judeţul Buzău sunt chestionate de către o comisie din cadrul Poliţiei Române, conducerea IPJ Buzău spunând că nu se aşteaptă să fie găsite cazuri de hărţuire întrucât nu au existat astfel de reclamaţii. Şi în judeţul Suceava, în zona Vatra Dornei, au început interviurile cu femeile din Poliţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, care a precizat că acţiunea va continua în zilele următoare când vor fi chestionate şi celelalte angajate ale instituţiei.
Romania TV
14 ian. 2013, 15:05
Femeile care lucrează în Poliţie au început să fie chestionate de psihologi şi sociologi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău, comisar şef Florina Crucianu, o echipă de specialişti de la Poliţia Română a ajuns, vineri, la sediul IPJ, pentru a le chestiona pe angajatele din cadrul instituţiei cu privire la posibile fapte de discriminare la locul de muncă sau dacă au fost hărţuite de superiori.

Conform sursei citate, până luni, au fost chestionate doar o parte din cele aproximativ 140 de poliţiste de la IPJ Buzău.

Interviurile durează aproximativ 15 minute, timp în care angajatele trebuie să răspundă la mai multe întrebări dintr-un chestionar care nu este semnat, astfel încât să se păstreze confidenţialitatea.

Conducerea IPJ Buzău nu se aşteaptă la surprize la finalul acestor verificări întrucât de-a lungul timpului nu ar fi fost semnale ori reclamaţii privind discriminarea sau hărţuirea poliţistelor la locul de muncă. La IPJ Buzău sunt o mie de angajaţi, aproximativ 140 dintre aceştia fiind femei.

Şi în judeţul Suceava, Ionuţ Epureanu a spus că echipe formate din psihologi, sociologi şi ofiţeri specialişti au început, de luni dimineaţă, interviurile cu poliţistele din zona de munte a judeţului.

„S-au desfăşurat interviuri cu poliţiste din zona Vatra Dornei-Broşteni. În următoarele zile vor fi realizate interviuri cu celelalte angajate din Poliţia Judeţeană Suceava”, a spus Epureanu.

El a menţionat că la Poliţia Judeţeană Suceava sunt angajate 198 de femei din care 40 sunt ofiţeri, 120 sunt agenţi, iar 38, personal contractual.

În judeţul Vrancea, interviurile cu poliţistele din cadrul IPJ nu au început încă, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, inspector principal Bogdan Toader.

Reprezentanţii IPJ Vrancea susţin că în judeţ nu există reclamaţii din partea poliţistelor cu privire la abuzuri sexuale ori cazuri de hărţuire.

La Poliţia vrânceană lucrează circa o sută de femei, ofiţeri sau subofiţeri, iar câteva dintre acestea sunt în concediu pentru creşterea copilului.

Nici în judeţul Brăila nu a început chestionarea angajatelor de la Poliţia Judeţeană.

Toate femeile care lucrează în Poliţie vor fi chestionate de psihologi şi sociologi de la Poliţia Română şi vor completa un chestionar elaborat de specialişti, în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anunţat, joi, oficiali ai Poliţiei Române.

Chestorul Viorel Vasile, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), declara, joi, într-o conferinţă de presă, că primele echipe, formate din specialişti în resurse umane, control intern, psihologi şi sociologi, au plecat deja în ţară, pentru a verifica în ce condiţii îşi desfăşoară munca angajatele instituţiei.

„S-a constituit şi un ghid de interviu, eleborat de specialiştii noştri, care urmăreşte avantajele şi dezavantajele femeii care lucrează în Poliţie şi eventualele tendinţe de discriminare ale acesteia la locul de muncă”, spunea chestorul Vasile.

Adjunctul şefului IGPR mai afirma că se vor purta discuţii cu absolut toate angajatele, după care se va face un raport.

Potrivit lui Viorel Vasile, în Poliţia Română lucrează 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiţeri, iar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea având funcţii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.

Chestorul Vasile Viorel sublinia, în contextul ultimelor scandaluri izbucnite la nivel Poliţiei, că „poliţiştii sunt la datorie, aşa cum au fost şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care au fost cele mai liniştite din ultimii ani”.

Verificările vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Peștele gustos, cu puține calorii și multe vitamine, perfect pentru cei care vor să slăbească. E unul dintre cele mai apreciate soiuri din România
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Celebrul regizor Francis Ford Coppola, târât într-un scandal „Me Too”
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!