Dieta antiîmbătrânire a Anei Aslan. Fosta menajeră dezvăluie secretele stilului de viaţă al reputatului medic geriatru: „Nu mânca până se sătura, iar când i se făcea foame, îmi cerea o bomboană”

Ana Aslan, medic gerontolog şi geriatru şi inventatoarea faimoaselor cremele antiîmbătrânire Gerovital, a trăit până la 92 de ani. Secretul longevităţii pare să fie stilul de viaţă echilibrat, disciplina meselor, dar şi grija deosebită acordată calităţii alimentelor.
Oana Anghel
30 ian. 2022, 19:20
Dieta antiîmbătrânire a Anei Aslan. Fosta menajeră dezvăluie secretele stilului de viaţă al reputatului medic geriatru:

Dieta antiîmbătrânire a Anei Aslan. Ioana Preda a fost menajera reputatului medic timp de zece ani. Aceasta a dezvăluit o parte dintre secretele stilului de viaţă al Anei Aslan.

A fi veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viaţă pentru care să lupți şi pe care să îl cucerești„, era mottoul Anei Aslan.

Mâncăruri preparate cât mai natural, mese la ore fixe şi stomacul pe jumătate gol

Pe lângă faptul că făcea multă mişcare, medicul avea o alimentaţie echilibrată: lua masa la ore fixe, privilegia alimentele preparate cât mai natural, evita alimentele din conservă, consuma multe fructe şi legume, mânca foarte rar carne congelată, iar dintre tipurile de carne pe care le mânca, o prefera pe cea de vită. De asemenea, Ana Aslan nu mânca niciodată până la instalarea senzaţiei de saţietate.

Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: ”Dă-mi o bomboană!”. Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata”, a povestit Ioana Preda la Antena 3.

Medicului îi plăceau dulciurile, dar şi pe acestea le mânca cu măsură. Îşi domolea pofta de dulce cu câte o bomboană şi foarte rar pregătea tortul “Buturugă”. Când primea dulciuri, le făcea cadou.

Citeste si Ciocolata care nu îngrașă chiar există! Cum preparați cel mai gustos desert în doar 10 minute

Atunci când mergea la restaurante, Ana Aslan își comanda numai mâncăruri de calitate. Şi, deşi trăia o viață de lux şi avea bucătar, erau anumite preparate pe care şi le gătea singură.

Dieta anti-îmbătrânire a Anei Aslan

Fosta menajeră a medicului povesteşte că aceasta lua întotdeauna masa de prânz la 1:30. Chiar dacă era singură la masă, îmbrăca o ținută frumoasă și îşi punea bijuterii.

În ceea ce privește carnea, Ana Aslan prefera sortimentele de carne în ordinea următoare: carne de vită, pește, pasăre, miel/oaie, porc. Dintre organe, medicul recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Le prefera rasol sau pregătite la cuptor. Nu mânca prăjeli şi nici grăsimi.

Printre mâncărurile sale preferate se numărau: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor.

Citeste si Alimentul-minune care taie pofta de mâncare de la prima oră. Ajută inima și ficatul și are beneficii extraordinare pentru sănătate

Ana Aslan s-a născut la Brăila în 1897. A urmat cursurile Facultății de Medicină din Bucureşti, iar începând cu 1952 a devenit director al Institutului de Geriatrie, fiind unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale. Şi-a adus o contribuţie desăvârşită în domeniul geriatriei atunci când a reuşit să evidenţieze importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă. Astfel a luat naştere celebrele produse marca Gerovital.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Institutul ‘Elie Wiesel’ condamnă decizia Sinodului BOR de a canoniza clerici cu trecut legionar
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'