Ora la care eşti cel mai predispus să faci infarct. Simptomatologia anumitor afecţiuni se poate intensifica între anumite ore

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au descoperit că riscul de a face infarct sau atac cerebral este crescut între anumite ore.
Alina Costache
31 ian. 2022, 11:00
Ora la care eşti cel mai predispus să faci infarct. Simptomatologia anumitor afecţiuni se poate intensifica între anumite ore

Ora la care eşti cel mai predispus să faci infarct sau atac cerebral este 6.45 şi asta întrucât cam în jurul acestei ore se înregistrează o creştere a tensiunii arteriale. Potrivit oamenilor de ştiinţă, în intervalul orar 06.00-10.00, riscul producerii unui infarct miocardic este cu 40% mai mare decât în restul zilei, în timp ce riscul unui atac vascular cerebral creşte cu 49%.

Ora la care eşti cel mai predispus să faci infarct

Explicaţia este aceea că organismul începe „să se trezească la viaţă” la orele 06.00. Începând din acest moment, activitatea hormonală se intensifică, ceea ce determină creşterea tensiunii arteriale. Dimineaţa, între orele 6.00 şi 11:00 secreţia de cortizol, hormonul stresului, este crescută, ceea ce ne poate face mai agitaţi.

Între orele 7:00 şi 9:00, sistemul digestiv are activitatea maximă, de aceea este ora potrivită pentru micul dejun, care trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei.

Apoi, în jurul orei 09.00, oamenii sunt mai des afectaţi de migrene. Studiile mai arată că riscul apariţiei acestora creşte din nou în intervalul orar 20.00-04.00.

Între orele 8:00 şi 11:00 se intensifică durerile provocate de artrită, pentru că factorii preinflamatori înregistrează creşteri pe parcursul nopţii.

Citeste si Alimentul-minune care taie pofta de mâncare de la prima oră. Ajută inima și ficatul și are beneficii extraordinare pentru sănătate

În jurul orelor 15:00, oamenii au cea mai crescută capacitate de reacţie. Simptomele celor care suferă de eczeme şi psoriazis se intensifică între orele 15:00 şi 17:00. Episoadele de febră sunt mai dese după-amiaza, din cauza tendinţei naturale de creştere a temperaturii corporale în acest interval.

Arsurile gastrice îşi fac simţită prezenţa în jurul orelor 19:00, pentru că atunci stomacul produce mai mult acid. O senzaţie acută de foame poate să apară în jurul orei 20:00, pentru că organismul se pregăteşte de odihnă.

Melatonina, hormonul somnului, este secretată  între orele 21:00 şi 7:30. De aceea, este bine să ne culcăm în jurul orei 22:00. Secreţia de melatonină este maximă între 2:00 şi 4:00, interval în care somnul este foarte profund.

Semnele care anunţă un infarct se pot manifesta şi cu săptămâni înainte

Potrivit studiilor, 70% dintre persoanele care suferă un atac de cord au semne prevestitoare cu săptămâni sau chiar luni înainte. Cele mai comune simptome ale atacului de cord sunt durerile în piept, însă, pe lângă acestea, apar şi o serie de semne mai puţin obişnuite. Acestea se întâlnesc frecvent la persoanele care suferă de diabet şi la vârstnici.

Aceste categorii de pacienţi pot simţi o durere în piept mai puţin intensă, de scură durată sau dureri cu localizări mai puţin sugestive cum ar fi zona gâtului şi mandibulei, în spate în braţe sau în zona abdomenului superior.

De asemenea, la femei pot lipsi semnele clasice, precum durerea puternică în piept sau amorţirea braţului, manifestările incluzând crampe în partea superioară a abdomenului, greaţă, vărsături, transpiraţie excesivă şi rece. Şi durerile de maxilar sau de urechi sunt frecvente în timpul unui infarct. Semnal de alarmă trebuie să apară mai ales atunci când aceste dureri nu sunt continue, ci apar şi dispar.

Citeste si Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!

Umflarea picioarelor poate fi şi el un semn al bolii cardiace, care apare ca urmare a faptului că circulaţia sanguină este afectată de funcţionarea necorespunzătoare a inimii, ceea ce determină retenţia de lichide şi apariţia edemelor.

Pastilele, de preferat să se administreze ţinând cont de ritmul circadian

Oamenii de ştiinţă au căzut de acord că şi medicamentele ar trebui administrate într-un anumit moment al zilei pentru a avea eficienţă maximă. Astfel, în cazul în care medicul nu îţi recomandă altfel, aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene, statinele ar trebui administrate seara, în timp ce diureticele şi medicamentele contra osteoporozei şi bolilor tiroidiene acţionează mai eficient dimineaţa.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...