Compania care-şi concediază angajaţii nevaccinaţi i-a anunţat pe aceştia de această decizie prin intermediul unui email trimis pe adresele tuturor de către directorul pentru resurse umane, informează News.ro.
Decizia a fost luată chiar dacă o hotărâre a Curţii Supreme a Statelor Unite din 13 ianuarie a blocat obligativitatea vaccinării angajaţilor din companiile mari, cu peste 100.000 de angajaţi.
”Angajaţii care nu au luat încă măsuri pentru a primi prima doză şi a oferi dovada până pe 21 februarie vor fi plasaţi în concediu fără plată. Angajaţii afectaţi care nu se vaccinează complet… până pe 2 aprilie vor fi demişi”, se arată în nota internă.
Citeste si Vaccinare obligatorie pentru persoanele trecute de 60 de ani
Măsura demiterii se aplică ”tuturor angajaţilor (cu excepţia celor internaţionali)”, dar nu şi tehnicienilor de teren şi majorităţii angajaţilor din magazinele companiei.
T-Mobile a anunţat că angajaţii vor trebui să perzinte dovada vaccinării cu schemă completă până pe data de 2 aprilie, în caz contrar li se vor desface contractele de muncă: ”Cerem angajaţilor din birouri (cu excepţii limitate pentru anumite roluri, locaţii şi locuri de cazare obligatorii şi scutiri legale) să fie vaccinaţi complet până pe 2 aprilie”.
Citeste si Vaccinare obligatorie pentru profesori, poliţişti şi angajaţii din serviciile de urgenţă în Italia
T-Mobile US nu este singura companie care a decis concedierea angajaţilor nevaccinaţi. O listă lungă de alte companii din toate colţurile lumii s-au raliat acestei măsuri. Decizia a dus la vaccinări în masă în respectivele companii, procentul salariaţilor care şi-au administrat vaccinul depăşind 90%.
Angajaţii Băncii americane Citigroup s-au vaccinat în proporţie de 99% după ce au fost ameninţaţi cu concedierea.
CEO-ul companiei aeriene United Airlines Scott Kirby a salutat faptul că 99,7% dintre cei 67.000 de angajaţi americani ai companiei au respectat obligaţia de a se vaccina impusă de firmă. Compania concediase 232 de salariaţi în luna octombrie din cauza refuzului de a se vaccina.
Societatea agroalimentară Tyson Foods a adoptat aceeaşi politică şi a obligat 120.000 de salariaţi americani să se vaccineze până la 1 noiembrie 2021. Ulterior acestei decizii, nivelul de vaccinare în rândul angajaţilor a atins 96%.