Sindicaliştii din penitenciare, primele declaraţii după întâlnirea cu Florin Cîţu: Ne va susţine revendicările în cadrul coaliţiei

Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, anunţă că Florin Cîţu şi-a arătat disponibilitatea de a susţine în cadrul coaliţiei revendicările FSNAP.
Filip Stan
31 ian. 2022, 13:08
Sindicaliştii din penitenciare, primele declaraţii după întâlnirea cu Florin Cîţu: Ne va susţine revendicările în cadrul coaliţiei

Sindicaliştii din penitenciare s-au întâlnit luni cu Florin Cîţu pentru a discuta despre revendicările FSNAP. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a declarat că liderul liberal şi-a arătat disponibilitatea de a susţine în cadrul coaliţiei revendicările FSNAP.

Sindicaliştii din penitenciare, primele declaraţii după întâlnirea cu Florin Cîţu

„Domnul Cîţu a răspuns solicitărilor noastre, a zis că ne va susţine mâine în cadrul coaliţiei în ceea ce priveşte revendicările noastre legate de aplicarea integrală a legii salarizării unitare, cu condiţia să fie aplicată pentru întreg sectorul bugetar. Noi am venit aici să avem aprobarea domniei sale de a discuta cu miniştrii de resort, astfel încât să găsească cu ministrul de Finanţe soluţii tehnice pentru punerea în aplicarea a salarizării unitare şi a legii pensiilor (…). Cert este că îşi arată sprijinul ca lider politic, mai departe va discuta în coaliţie mâine cu domnul Ciolacu şi cu domnul Kelemen Hunor”, a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Citeşte şi Concluziile controlului făcut la Jandarmerie în cazul protestului de la Parlament au fost trimise Parchetului Militar, a anunţat Lucian Bode

Acesta a mai spus că FSNAP solicită aplicarea integrală a salarizării unitare şi să se aplice „nediscriminatoriu, să actualizeze pensiile militare de stat”.

Reamintim că angajaţii din penitenciare cer deblocarea salariilor şi pensiilor, actualizarea normei de hrană şi de echipare la nivelul anului 2022.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că, prin lipsa de interes a guvernanţilor faţă de structurile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, clasa politică urmăreşte deprofesionalizarea şi slăbirea autorităţii oamenilor legii în faţa infractorilor.

Combaterea criminalităţii, siguranţa naţională, liniştea publică şi protecţia cetăţeanului nu se pot realiza cu un poliţist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare şi fără sprijin real din partea factorilor de conducere. În concluzie, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajaţii din poliţie şi din penitenciare nu sunt plătiţi în mod corespunzător şi nu sunt instruiţi să aplice legi eficiente în combaterea criminalităţii.

Pe termen mediu şi lung, cetăţeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce şi ce mai mult”, se menţionează într-un comunicat al FSANP.

Citeşte şi Protest zgomotos în faţa Ministerului Energiei. Virgil Popescu, huiduit de sindicaliştii de la ALRO

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Comuna puternic industrializată din România de care s-a ales praful. Este localitatea natală a lui Nicolae Ciucă
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Noua alertă a autorităților din Germania privind contaminarea apei potabile într-o bază militară
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...