Boloş a fost întrebat dacă este posibilă renegocierea PNRR pentru creşterea pensiilor. Ministrul Digitalizării a afirmat că este nevoie, în primă fază, de o perioadă de implementare, apoi de analizare a investiţiilor şi reformelor adaptate la dinamica actualelor crize.
Cel care a fost şi ministru al Fondurilor Europene a explicat că renegocierea PNRR nu este un subiect simplu.
”Renegocierea PNRR nu este un subiect foarte simplu. Dacă ne uităm la prevederile Comisiei Europene spune că statul membru poate renegocia PNRR, dacă are motive obiective să facă acest lucru. (…) Poate fi pregătit un pachet de măsuri pentru această renegociere, dar cum spuneam, motivele trebuie să fie foarte bine întemeiate, să fie motive obiective gen criza utilităţilor publice, criza sanitară, pot fi luate în considerare pentru includerea motivelor obiective”, a declarat Marcel Boloş, despre renegocierea PNRR, marţi seara, la Antena3.
Potrivit News.ro, ministrul Digitalizării consideră că o astfel de solicitare ar fi prea ”rapidă” deoarece PNRR ”nici bine nu s-a implementat”.
Citeşte şi: Ce înseamnă pentru România pierderea celor două miliarde de euro din PNRR. Explicațiile lui Dan Vîlceanu
”Trebuie să avem în vedere că e nevoie să avem o perioadă de timp, pentru ca PNRR să se implementeze, astfel încât atunci când mergem la Comisie să nu cerem… Acum ar fi prematur să solicităm acest lucru pentru că şi Comisia se uită la modul în care evoluează şi se implementează PNRR şi e foarte rapidă această cerere pentru că nici bine nu s-a implementat PNRR că statul membru, România, în cauză, solicită ca să i se modifice PNRR. Noi trebuie să avem o perioadă de implementare a PNRR, să vedem care investiţii şi care reforme mai sunt adaptate la dinamica crizelor şi problemelor cu care ne confruntăm, după aceea să ajungem în faţa Comisiei cu o renegociere solidă”, a mai declarat Boloş, conform sursei citate.