Florin Cîţu despre plafonarea preţurilor: „Alimentele de bază înseamnă ceva pentru dvs şi altceva pentru mine. Să se plafoneze toate”. Replica lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a afirmat că o reducere a TVA nu ar avea impactul pe care şi-l doresc liderii coaliţiei şi a cerut plafonarea preţurilor la alimentele de bază, după modelul Ungariei.
Filip Stan
02 feb. 2022, 14:11
Florin Cîţu despre plafonarea preţurilor:

UPDATE: Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că Guvernul trebuie să analizeze cu atenţie măsurile pe care la va lua cu privire la creşterea preţurilor din energie, gaze şi la inflaţie pentru a acţiona corect.

„Am avut o discuţie şi cu producătorii şi cu reprezentanţii hypermarketurilor să venim cu o soluţie uşoară şi accesibilă. Am văzut ce a ieşit că venim cu cupoane, cu limitări. Nu se pune problema de aşa ceva, dar statul trebuie să ia măsuri pentru ca unii să nu profite de aceste plafonări. Deja măsurile pe energie le vedem. Cele de la 1 aprilie încolo nu doresc să le anunţe premierul pe 1 aprilie. Se merge concomitent, cauza rămâne scumpirile din energie. Haideţi să vedem dacă plafonăm aici, dacă mai cresc preţurile. Astfel de măsuri se iau pe termen limitat în piaţă liberă. Eu unul nu îmi doresc să ne întoarcem la comunism”, a declarat Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu a afirmat că în cazul în care Guvernul are în plan o plafonare a preţurilor, atunci ea trebuie făcută, de principiu, pentru toate preţurile, nu doar pentru alimentele de bază, cum preciza liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Vă spun foarte clar că nu s-a discutat. Nu s-a propus. (…) Dar dacă se ia o decizie şi Guvernul vine cu un program în care să plafonăm preţurile, eu aş spune să fie plafonate toate, nu doar câteva. Coşul de bază este pentru o anumită categorie, dar gândiţi-vă că la energie aşa am început şi apoi a fost pentru toată lumea. Dar dacă asta se va dori să mergem pe o plafonare a tuturor preţurilor. Soluţiile trebuie să vină de la Guvern. Aşteptăm soluţiile”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament, dacă au fost discuţii în coaliţie cu privire la plafonarea preţurilor sau cum ar dori PSD o raţionalizare pe o perioadă de 6 luni.

Scumpirea carburanților și facturile mari la energie produc creșteri ale preţurilor la alimente

Întrebat dacă ar trebui să fie o plafonare a alimentelor de bază şi o limită de cumpărături, liderul PNL a răspuns: „Guvernul a spus că va veni cu o soluţie pentru perioadă următoare şi cum vine cu ele atunci ne vom uita la el”.

„Alimentele de bază înseamnă ceva pentru dvs şi altceva pentru mine. De aceea Guvernul trebuie să vină cu soluţia şi să ne spună dacă vrea să plafoneze preţurile. Dacă da, eu spun ca principiu, să le plafoneze pe toate”, a completat Florin Cîţu.

Preşedintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu, despre plafonarea prețurilor: „Într-o lună de zile toată industria alimentară intră în faliment”

Marcel Ciolacu a afirmat că o reducere a TVA nu ar avea impactul pe care şi-l doresc liderii coaliţiei. El a adăugat că PSD va aborda subiectul, la întrunirea coaliţiei de marţi seara, unei posibile plafonări a preţurilor la produsele de bază, cum ar fi zahăr, făină, ouă.

Citeşte şi: Raport Eurostat. România este pe primul loc în topul ţărilor din eşalonul al doilea al UE cu cel mai bun salariu minim, ajustat la puterea de cumpărare

Preşedinte Sindalimenta, Dragoş Frumosu, a tras un semnal de alarmă marți, la Antena 3, în ceea ce privește criza din industria alimentară. „Oare această coaliţie urmărește în totalitatea ei interesele românilor? Pentru că văd că unii trag hăis şi unii trag cea”, a spus el, în contextul unor declarații ale fostului premier Florin Cîțu (liderul Partidului Național Liberal).

Florin Cîțu, anunț despre renegocierea PNRR: ”Susținem cu tărie!”

”Vreau să fim foarte clari. PNRR, în 2023, era prima oportunitate. Acum, premierul poate să meargă cu Ministerul Muncii, eu recomand să meargă și Ministerul Finanțelor, o echipă de trei să meargă la Bruxelles. Dacă ei reușesc acolo, cu argumente, să obțină o renegociere, noi vom susține. Acolo se va decide dacă se modifică PNRR-ul. Și dacă această decizie este luată, noi o susținem cu tărie”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PNL a vorbit și despre creșterea pensiilor. ”PNRR-ul este despre reforma sistemului de pensii. Asta înseamnă că avem nevoie de o legislație pentru pensiile militarilor, etc. Avem nevoie de o reformă a sistemului de pensii care să ne dea un sistem de pensii sustenabil. Asta înseamnă un sistem prin care noi îi penalizăm pe cei care ies la pensie anticipat, dar îi încurajăm pe cei care vor să mai lucreze. PNRR-ul înseamnă reformă, nu înseamnă doar creșterea pensiilor. Dacă era vorba doar despre creșterea pensiilor, un Excel simplu, un elev de clasa a X-a îl putea face”, a continuat el.

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Comuna puternic industrializată din România de care s-a ales praful. Este localitatea natală a lui Nicolae Ciucă
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Noua alertă a autorităților din Germania privind contaminarea apei potabile într-o bază militară
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...