Pune o lămâie pe noptieră înainte de culcare. Trucul genial are îţi va schimba viaţa

Pe langa faptul ca are un continut mare de vitamine C, A, B, minerale, calciu, potasiu, cupru si antioxidanti, suntem inclinati sa consumam lamaie pentru aspect, miros, gust si pentru numarul mare de nutrienti, pe care ni-i ofera. Ei bine, asta nu e tot.
Alina Costache
02 feb. 2022, 22:15
Pune o lămâie pe noptieră înainte de culcare. Trucul genial are îţi va schimba viaţa

Pune o lămâie pe noptieră, când dormi. „Obiceiul acesta te poate salva în multe situații“, explică un psiholog. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă pui o lămâie lângă patul tău? Iată un truc ieftin și la îndemână, care te poate salva din multe situații.

Lamaia te poate scapa si de afectiuni grave precum astmul, racelile si alergiile. Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati in dormitor, peste noapte, mai multe bucati de lămâie. De ce pun unii oameni o lămâie lângă pat? Cum poate fi utilă? Aflăm beneficiile acestui obicei de la un psiholog și un medic.

Dacă există cineva care are o mulțime de admiratori, acela este lămâia. Citricele aromatice sunt folosite în diferite scopuri: se beau cu apă pe stomacul gol, se adaugă la ceai, la mâncăruri și la „elixir-uri” medicinale. Dar beneficiile fructului nu se opresc aici; parfumul său plăcut și proaspăt are multe beneficii pentru sănătate. De aceea, unii oameni își pun o bucată de lămâie lângă pat. Dar este cu adevărat sănătos?

Taie o lămâie în patru şi ţine-o în dormitor peste noapte. Trucul genial care îţi va schimba viaţa complet
Pune o lămâie pe noptieră, când dormi

Veronica Tyurina, psiholog și consultant, spune că aroma de citrice ajută la calmarea ușoară și naturală a sistemului nervos, pentru a vă aduce o stare de calm și seninătate în cap. Lămâia conține multe componente biologic active: acizi citrici și ascorbic, polifenoli, vitamine și bioflavonoide, denumite colectiv vitamina P. Oamenii folosesc citricele pentru febră, hipertensiune arterială, obezitate, grețuri matinale și multe alte afecțiuni. Cei mai descurcăreți își pun lămâie pe noptieră pentru a-i ajuta să doarmă mai bine și să se trezească mai ușor. Iată și celelalte efecte pe care le observă.

O lămâie vă ajută să adormiți

Mirosul de lămâie este revigorant și are și proprietăți antibacteriene. Dacă suferiți de nas înfundat, mirosul de citrice vă poate adormi cu ușurință. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că reduce tensiunea arterială, ceea ce este important pentru persoanele cu hipertensiune arterială.

Pune sare de lămâie și apă rece în frigider! Trucul ieftin pe care orice român trebuie să îl știe! Rezultatul este uimitor!

Îmbunătățește concentrarea

Mirosul de lămâie te ajută să te concentrezi asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit, fără să te grăbești sau să fii distras, menținându-ți în același timp sistemul nervos sub control. Oamenii de știință japonezi spun că aroma citricelor îmbunătățește performanța mentală cu jumătate. În experimentul lor, participanții au făcut cu 54% mai puține greșeli decât de obicei. Deci, dacă gândurile inutile te bântuie noaptea, te ajută să te concentrezi pe lucrurile pozitive.

Eliberează stresul

Depresia de fond poate indica o iminentă cădere nervoasă. Vă puteți ajuta folosind zilnic lămâia pentru aromaterapie. Un truc atât de simplu ajută la relaxare și la ameliorarea tensiunii.

Uleiul esențial de lămâie este bun pentru a-ți ridica starea de spirit, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Ohio. Efectul este chiar mai bun decât alte uleiuri esențiale, cum ar fi lavanda și trandafirul. „Aromaterapia cu lămâie ameliorează, de asemenea, unele dintre simptomele anxietății și depresiei, inclusiv greața.

Alte beneficii ale aromoterapiei cu lămâie:

• Reduce starea de voma si ameteala

• Imbunatateste cunoasterea cognitiva

• Previne si trateaza astmul

• Omoara bacteriile raspunzatoare cu aparitia pneumoniei

• Trateaz bronsita

• Improspateaza si curata aerul de bacteriile daunatoare, care pot provoca probleme respiratorii.

• Ne scapa de dureri

• Inhiba dezvoltarea cancerului hepatic

• Starpeste insectele

• Curata si improspateaza lenjeria

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Corvinul Hunedoara eliminată din Europa League de Rijeka
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?