Ce persoane sunt exceptate de la completarea PLF , formularul digital de intrare în România. Se reduc şi amenzile

Persoanele care intră în România au obligaţia de a completa electronic formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei. Guvernul a modificat joi legislaţia astfel încât vor exista mai multe categorii de persoane care vor fi exceptate de la completarea formularului PLF.
Filip Stan
03 feb. 2022, 16:47
Ce persoane sunt exceptate de la completarea PLF , formularul digital de intrare în România. Se reduc şi amenzile

Guvernul Ciucă a actualizat, printr-o ordonanţă de urgenţă, prevederile OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Astfel, în vederea identificării contacţilor unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi pentru prevenirea expunerii la COVID-19, persoanele au obligaţia de a completa formularul digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la graniţă.

„Astfel, dacă până în acest moment aveam 24 de ore să completăm acest formular – deci cu 24 de ore înainte de a-l prezenta, trebuia să-l completăm (…) am extins această perioadă de la 24 la 72 de ore înaintea utilizării formularului. Mai mult, sunt şi celelalte 24 de ore ulterioare trecerii prin care poate fi prezentat acest formular”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Potrivit lui Baciu, noua OUG prevede şi exceptarea unor categorii de personal de la completatea acestui formular.

„Acest lucru se va face prin bifarea unei opţiuni care se numeşte personal exceptat.

Vorbim, spre exemplu, despre piloţi de aeronave şi personal navigant al acestora, precum şi mecanicii de locomotivă şi personalul feroviar.

De exemplu, piloţii de aeronavă, deşi părăsesc spaţiul aerian local şi se duc în alt stat, aceştia nu se dau jos din avion. Nu se expun şi nu se adresează certificatului.

Certificatul nu ar putea să rezolve problema pentru care el a fost creat.

Citeşte şi: Ce restricţii anti-COVID rămân în vigoare în România în februarie. Unde va fi obligatorie masca de protecţie

Conducătorii autovehiculelor cu o capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, personalul navigant maritim şi fluvial, precum personalul de deservire a platformelor maritime, personalul navigant îmbarcat la bordul navelor, elicopterelor şi personalul de deservire a platformelor maritime situate în zona economică exclusivă a României şi care nu se deplasează pe teritoriul altui stat.

Poliţiştii care participă la misiunile de aducere în ţară sub escortă a persoanelor urmărite internaţional şi a celor trasferate în vederea continuării executării pedepsei, personalul implicat în executarea misiunilor de transport a pacienţilor serviciului medical şi din unităţi sanitare aflate în afara teritoriului României, persoanele care se deplasează pentru locul de muncă şi tranzitează frontiera de stat cel puţin o dată în 24 de ore – cineva care lucrează la graniţă şi munceşte în Ungaria sau Bulgaria şi trăieşte în România.

Ar fi absurd să completeze acest formular.

Ideea că persoanele care fac parte din aceste categorii exceptate selectând această opţiune de personal care este exceptat va face acest lucru o singură dată. Nu va trebui de fiecare dată să selecteze.

În momentul în care se selectează această opţiune, multe câmpuri nenecesare vor dispărea şi nu vor mai putea fi completate.

Pentru toate aceste persoane este o modificarea importantă şi ne pare rău că până acum nu a putut fi adoptată”, a declarat Andrei Baciu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, se reduc şi amenzile pentru necompletarea formularului PLF.

„S-a redus valoarea amenzilor – plafonul minim. Până în acest moment funcţiona un plafon de acordare amenzilor între 2.000 şi 3.000 de lei.

Pragul minim a fost scăzut la valoarea de 500 de lei. La fel, pentru cei care au început un demers juridic şi pentru care nu există o decizie finală, dacă se va merge totuşi în impunerea unei amenzi, pragul minim va fi de 500 de lei, nu de 2.000 de lei de la care s-a plecat”, a anunţat Andrei Baciu.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Cât de des ar trebui să mănânci pepene roșu. Sunt persoane care nu trebuie să consume zilnic
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava' în Eforie Nord
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Curtea Supremă a amânat execuția unui deținut din Texas cu 20 de minute înainte de injecția letală
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'