EXCLUSIV | George Simion susţine că Florin Cîţu a influenţat modificarea OUG privind certificatul COVID. „Aşa trebuie să execute el ordinele de la Bruxelles când toată Europa şi toată lumea se relaxează”

George Simion, copreşedintele AUR, acuză Guvernul că impune restricţii în continuare, precum cele din ordonanţa recent modificată referitoare la folosirea certificatului COVID-19 în România, în condiţiile în care "toată Europa se relaxează".
Filip Stan
03 feb. 2022, 22:42
EXCLUSIV | George Simion susţine că Florin Cîţu a influenţat modificarea OUG privind certificatul COVID.

În emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV, George Simion a reacţionat, după ce zeci de oameni au ieşit în stradă, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de certificatul COVID-19.

„Oamenii au ieşit spontan, nu trebuie să ne asumăm noi vreo paternitate, însă un protest asumat de AUR va avea loc la sfârşitul acestei luni, pe 27 februarie, similar cu milioanele de protestatari din Canada vom protesta şi noi pentru că şi în ceea ce priveşte restricţiile din pandemie şi facturile şi preţurile de la carburanţi şi la alimente, toate au luat-o razna din cauza acestei conduceri care dă ordonanţe noaptea ca PSD şi PNL”, a spus George Simion, în direct la România TV.

Liderul AUR a anunţat că va organiza un protest de amploare pe 27 februarie.

„Pe 27 februarie toată România iese în stradă. Sper că nu vom avea parte de proteste paralele, cum se întâmplă de obicei. Tot centrul Bucureştiului va fi plin. O să avem centrul protestului în Piaţa Universităţii, apoi mergem la Klaus Iohannis, vinovatul pentru tot ce se întâmplă”, a mai spus George Simion.

George Simion cere desfiinţarea OUG privind certificatul COVID. „E vorba despre un OUG care suspendă arbitrar drepturile şi libertăţile prevăzute în Constituţie”

„Cerem sesizarea Avocatului Poporului care trebuie să ia atitudine faţă de acest OUG. Din păcate, noi ca grup parlamentar putem acţiona la CCR numai legile trecute prin vot în Parlament.

Tocmai de asta au dat OUG ca să nu poată fi contestată prin intermediul AUR la CCR. Să se ferească de Parlament, să se ferească de ochii mulţimii.

Nu e vorba de suspendarea dreptului la muncă. E vorba despre un OUG care suspendă arbitrar drepturile şi libertăţile prevăzute în Constituţie, tocmai de aceea trebuie să luptăm alături de reprezentanţii societăţii civile”, a mai precizat copreşedintele AUR.

George Simion: „Alegerile anticipate trebuie să vină şi această coaliţie să se rupă”

„Nu e posibil aşa ceva! Se prelungeşte din 50 în 50 de zile fără să treacă prin Parlament. Avem patru acte normative, dar mai ţine şi de alte partide. Noi avem doar 10% în acte moment.

Cu siguranţă, alegerile anticipate trebuie să vină şi această coaliţie să se rupă, vom avea mult mai mult. Putem să ne luptăm cu astfel de nedreptăţi dictate de la Bruxelles.

PSD şi PNL au dat această OUG ca să facă frumos în faţa Bruxelles-ului”, a continuat Simion.

Mai mult, liderul AUR l-a acuzat pe Florin Cîţu, preşedintele PNL, că ar fi introdus paragraful din OUG privind certificatul COVID-19 care a stârnit proteste.

„Acest om care a introdus acel paragraf este Florin Vasile Cîţu. Aşa trebuie să execute el ordinele de la Bruxelles când toată Europa şi toată lumea se relaxează.

Fac un apel la domana Renate Weber să primească o delegaţie de la AUR şi să conteste acest OUG care practic lasă la latitudinea Guvernului când avem voie să ieşim din case şi când trebuie să ne testăm. Practic, libertatea noastră s-a dus printr-un OUG total neconstituţional.

Avocatul Poporului trebuie să intervină şi să anuleze acest act normativ dat de alianţa PSD, PNL”, a mai menţionat George Simion.

Un nou protest a avut loc, joi seara, în Piaţa Victoriei, după ce au fost aprobate noi documente de către Guvern pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Citeşte şi: Protest la Guvern, după anunțul că certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în UE a fost aprobat!

Fostul premier Ludovic Orban a criticat în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV modul în care Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat ordonanţa de urgenţă privind folosirea certificatului COVID-19 în România.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Ludovic Orban cere Avocatul Poporului să atace OUG privind certificatului COVID. „Este o aberaţie adoptarea acestui act normativ. E momentul să revenim la normalitate”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'